Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TBF Akademi’de Aday İstatistik Görevlisi Ön Başvuruları Başladı

18.10.2023


Türkiye Basketbol Federasyonu, lig müsabakalarında görev yapan kadrosunu güçlendirmek hedefiyle yeni istatistik görevlilerini ekibe dâhil edecek.

İstatistik Hizmetleri Birimi, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen çeşitli liglerde görevlendirmek üzere yeni İstatistik Görevlileri tespit için eğitim sürecini TBF Akademi’de başlatıyor.

TBF İstatistik Görevlisi olmak isteyen adayların aşağıda yer alan linkten kayıt olmaları ve eğitim sürecini takip etmeleri gerekmektedir.

Kayıt Başlangıç Tarihi

 17 Ekim 2023

Kayıt Bitiş Tarihi

 3 Kasım 2023

Eğitim ve Sınav Başlangıç Tarihi

 13 Kasım 2023

Eğitim ve Sınav Bitiş Tarihi

 24 Kasım 2023

İstatistik Eğitim Semineri ve Uygulamalı Eğitimin Başlangıcı

 Tarih daha sonra ilan edilecek 

 

Kurs için başvuracak adayların aşağıdaki şartlara uygun olması gereklidir.

  1. T.C. vatandaşı ve Lise veya dengi okul öğrencisi ya da mezunu olmak,
  2. Kursun açıldığı yıla göre on yedi (17) yaşından küçük ve kırk beş (45) yaşından büyük olmamak,
  3. Başvuru tarihi itibarıyla basketbol branşında faaliyetlere katılan bir kulübün çalışanı, basketbolcusu, antrenörü, menajeri, idarecisi olmamak,
  4. Klasman Hakem veya Hakem değerlendiricisi olmamak,
  5. Görsel, işitsel ve yazılı (internet dahil) medyada basketbol ilgili konularda yorumculuk yapmamak,
  6. Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile; Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerim aklama, terörün finansmanı, kaçakçılık, nefret ve ayırımcılık, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, fuhuş, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, şike veya teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkân sağlama, reklamını yapma, para nakline aracılık etme veya bu Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu' nun 20 nci maddesine muhalefet etme suçlarından mahkûm olmamak.
  7. Tahkim Kurulu, Bakanlık spor disiplin kurulları, ulusal veya uluslararası spor federasyonlarının disiplin kurullarından son beş yıl içinde bir defada altı ay veya toplamda bir yıl hak mahrumiyeti cezası almamış olmak.

İstatistik görevlisi olmak üzere başvuruda bulunmak isteyen adaylar, İstatistik Hizmetleri Prosedürü’ nün ön değerlendirmeye ilişkin;

 “MADDE 8 -     İstatistik Görevlileri

  • Basketbol müsabakalarında istatistik görevlisi olarak görevlendirilecek kişilerin, kendileri ile yapılan mülakat değerlendirmesine bağlı olarak davet edilecekleri sertifika ve/veya kurslara katılarak verilen eğitimi tamamlamaları ve yazılı sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

hükmü dahilinde başvurular TBF İstatistik Hizmet Birimi tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

TBF İstatistik Görevlisi olmak için müracaat etmek isteyen adayların en geç 3 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar TBF Akademi’de ön başvurularını yapmaları gerekmektedir.

TBF Akademi’de ön başvuru yapmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE