Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

İlimiz de hakem kursuna yoğun ilgi gösterildi

18.11.2019

BARTIN’DA BASKETBOL HAKEM KURSU SONA ERDİ.Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bartın Basketbol İl Temsilciliği tarafından il genelinde hakem ihtiyacını karşılamak amacıyla basketbol hakem kursu açıldı. MHK Eğitmesi A Klasman (FİBA) hakemi Duhan Köyiçi tarafından açılan basketbol hakem kursu Bartın Gençlik Merkezinde yapıldı.28-29-30 Ekim tarihlerinde başlayan kurs 3 gün sürdü.


BARTIN’DA BASKETBOL HAKEM KURSU SONA ERDİ

Bartın Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü ile Bartın Basketbol İl Temsilciliği tarafından il genelinde hakem ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan basketbol hakem kursu sona erdi. 3 gün süren basketbol hakem kursunda başarılı olan kursiyerler Aday Hakem olmaya hak kazandı.

Basketbol Federasyonu Bartın İl Temsilcisi Aydın Kükner, “Basketbol Saha ve Masa Hakemliği Kursu”na 146 kursiyerin katıldığını söyledi.Bu sayının beklenenin çok üzerinde olduğunu söyledi.Kükner, yeni hakemlerle beraber geniş bir basketbol ailesine kavuşacaklarını ifade ederek "Tribünde Kalma Basketbolun Parçası Ol" sloganıyla yola çıktıklarını yeni hakemlerle güçlendiklerini ifade etti.İnşallah bu kursiyerler arasından ilimizi Türkiye de temsil edecek klasman  hakemler çıkartmaya çalışacağız.Basketbol Aday hakem kursunu MHK Eğitmeni A  klasman (FİBA) hakemlerimizden Duhan Köyiçi tarafından Gençlik merkezin de teorik .Ömertepesi Spor Salonu bünyesinde ise uygulamalı olarak eğitim verildiğini kaydetti.

Kükner, 5 gün süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin "Aday Hakem"olmaya hak kazandıklarını sözlerine ekledi.

Daha Fazla Haber Göster

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE