Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 3x3 Avrupa Kupası Elemeleri’nde Millilerimiz Maçlarını Tel Aviv’de Oynayacak

20.04.2021


FIBA 3x3 Avrupa Kupası Elemeleri’nin ev sahibi şehirleri belli oldu. Eleme karşılaşmaları 25-26 Haziran tarihlerinde Romanya’nın Köstence ve İsrail’in Tel Aviv şehirlerinde oynanacak.

3x3 Erkek ve Kadın Milli Takımlarımız ise maçlarını Tel Aviv’de oynayacak. Tel Aviv’de millilerimiz ile birlikte kadınlar kategorisinde ev sahibi İsrail, Polonya, Çekya, İsviçre, İspanya, Almanya, Avusturya, Belçika, Portekiz, Hırvatistan, Sırbistan ve Yunanistan; erkekler kategorisinde ise İsrail, Polonya, Çekya, İsviçre, İspanya, Almanya, Avusturya, Belçika, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan, Andorra, Azerbaycan ve Karadağ mücadele edecek.

Organizasyon formatına göre takımlar dört gruba ayrılırken gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler eleme turu oynayacak. Eleme turunu da kazanan ülkeler FIBA 3x3 Avrupa Kupası 2021’e katılmaya hak kazanacak. Gruplar ise 3x3 Ülke Sıralamasına göre 1 Mayıs tarihinde netleşecek.

Turnuva, Fransa’nın başkenti Paris’te 10-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE