Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nde Normal Sezonun 'En'leri Belli Oldu

29.05.2021


Türk basketboluna uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Garanti BBVA sponsorluğunda organize edilen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar ve erkekler kategorilerinde normal sezonun 'en'leri belirlendi.

31 Mayıs Pazartesi günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 14.00’te Çankaya Üniversitesi ile Botaş, Garanti BBVA BGL kızlar kategorisinde şampiyonluk mücadelesi verecek. Bu maçın ardından saat 17.00’de ise Fenerbahçe Beko ile Tofaş, Garanti BBVA BGL erkekler kategorisinde şampiyon olmak için karşılaşacak. Her iki müsabaka da Tivibu Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Final müsabakaları öncesinde hem kızlar hem de erkekler kategorisinde normal sezonun en iyi beşleri ile istatistik liderleri belli oldu. 

Garanti BBVA BGL kızlar kategorisinde Mariya Melek Taşer (Çankaya Üniversitesi), Zeyno Işıl Şeren (Botaş), Simge Tokmak (Galatasaray), Simge Şeker (Hatay BŞB Denge Okulları) ve Banu Şimşek (Fenerbahçe) en iyi beşte sıralandı. Ligde en iyi ikinci beşte ise şu isimler yer aldı: İrem Erdik (Fenerbahçe), İlayda Derman (Bellona Kayseri Basketbol), Arifecan Vardar (Galatasaray), Feray Laiç (Emlak Konut) ve Burcu Büyükayan (Botaş).

Normal sezonda kızlar kategorisinde Fenerbahçe oyuncusu Banu Şimşek 17.7 sayı ortalamasıyla ilk sırada bulundu. Feray Laiç (Emlak Konut) ve Simge Şeker (Hatay BŞB Denge Okulları) ribaund liderliğinde 15.0 ortalamayla ilk sırayı paylaşırken, Zeyno Işıl Şeren de 5.1 ortalamayla asist lideri oldu. Ligde Asya Ülker (ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi) 3.3 top çalma ve Zeynep Can (Beşiktaş JK) 2.5 blok istatistikleriyle kategorilerinin zirvesinde yer aldı.

Ligde erkekler kategorisinde ise Tan Yıldızoğlu (Tarsus Amerikan Koleji), Yiğit Onan (Fenerbahçe Beko), Berke Büyüktuncel (Tofaş), Koray Çekici (Empera Halı Gaziantep Basketbol) ve Ahmet Safa Yılmaz (Bahçeşehir Koleji) en iyi beşte sıralandı. En iyi ikinci beşe seçilen isimler ise şu şekilde: Enes Bayraktar (Anadolu Efes), Yiğit Karalar (Aliağa Petkim Spor), Hüseyin Emre Yılmaz (Empera Halı Gaziantep Basketbol), Barış Levent Ünlü (TED Ankara Kolejliler) ve Ege Demir (Tofaş).

Garanti BBVA BGL erkekler kategorisinde Frutti Extra Bursaspor oyuncusu Ali Efe Işık 25.1 sayı ortalamasıyla normal sezonda ilk sırayı aldı. Türk Telekom’dan Mevlüt Melih Doğan 14.6 ribaund ortalamasıyla bu kategorinin zirvesinde bulunurken, asist lideri de Frutti Extra Bursaspor’dan 7.5’lik istatistiğiyle Mithat Can Özalp oldu. Ligde Emir Arda Sivas (Empera Halı Gaziantep Basketbol) 4.1 top çalma ve Ege Demir de (Tofaş) 3.6 blok istatistikleriyle kategorilerinin zirvesinde yer aldı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE