Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ÖZDER Arasında Protokol İmzalandı

15.01.2021


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) arasında 29.12.2020 tarihinde Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş birliği Protokolü imzalandı. 

Bu protokol ile ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil eden ve ödül alan başarılı sporcu öğrencilerin Özel Öğretim Derneği’ne (ÖZDER) üye okullarda %100 burslu olarak eğitim görmeleri, eğitim – öğretim süreçlerinin sporcu öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, öğrencilerin, kişisel, sosyal ve sportif gelişimlerinin sağlanması amaçlanmıştır.

İmzalanan bu protokol çerçevesinde aşağıda belirtilen olimpik ve paralimpik spor dalları yarışmalarında son 2 yıl içerisinde altın, gümüş ve bronz madalya aldığı Bakanlık tarafından belgelendirilen sporculara, Özel Öğretim Derneği’ne (ÖZDER) üye okulları tercih etmeleri halinde, verilen kontenjanlar dahilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar %100 oranında eğitim bursu verilmesi sağlanacaktır.

*1.Grup:Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda madalya alanlar.
*2.Grup:Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatları’nda madalya alanlar,
*3.Grup:Ulusal Spor Faaliyetleri’nde madalya alanlar (Ulusal Spor Faaliyetleri: Federasyonların Türkiye Şampiyonaları ve en üst ligleri ile Okul Sporları Türkiye Birincilikleri, ANALİG Türkiye Birincilikleridir.)

Özel Öğretim Derneği ile ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE