Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Orhun Ene: “Her an milli göreve hazır geniş bir kadro oluşturmayı hedefledik"

18.05.2021


A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Ay-yıldızlılarımızın 29 kişilik aday kadrosunun açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

29 Haziran – 4 Temmuz 2021 tarihleri arasında FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek A Erkek Milli Takımımızda Başantrenör Orhun Ene, “Pandemi sürecinin halihazırda devam etmesi nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre daha geniş bir kadro planlaması yapma kararı aldık. Önümüzdeki yıl hem Avrupa Şampiyonası’na katılacağız hem de Dünya Kupası pencere maçları oynayacağız. Bu bağlamda her an milli göreve hazır geniş bir kadro oluşturmayı hedefledik. Ayrıca pandemi nedeniyle oyuncularımızın sağlık durumlarındaki belirsizlik ve NBA’e giden oyuncu sayımızın artması gibi faktörler de aday kadromuzu geniş tutmamızda önemli bir etken oldu.” dedi.

Oyuncu havuzunun geniş olmasının milli takım açısından önemine vurgu yapan Ene, “Yaz döneminde milli takımlar için iki periyodun önemli olduğunu düşünüyoruz. Oyuncuların lig bitiminden sonraki Haziran süreci ve kulüplerin sezonu açmadan önceki Ağustos ayı milli takım açısından çok kıymetli. Bu nedenle mümkün olduğu kadar geniş kadrolarla yapacağımız kampları bu dönemlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE