Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi Kupası İçin Sahaya Çıkıyor

09.05.2021


Basketbol Şampiyonlar Ligi 2020-2021 sezonu final maçında Pınar Karşıyaka ile İspanya'dan Hereda San Pablo Burgos karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz ile Hereda San Pablo Burgos arasındaki final müsabakası bugün TSİ 19.00'da Rusya'nın Nizhny Novgorod kentindeki Nagorny Spor Salonu'nda oynanacak.

Yeşil-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi Sekizli Final Turu’nda çeyrek finalinde Çekya'dan ERA Nymburk'u 84-73'lük skorla yarı finalde de İspanyol Casademont Zaragoza'yı 84-79 ile saf dışı bıraktı. Geçen sezon kupayı kazanan Hereda San Pablo Burgos da İsrail'den Hapoel Unet-Credit Holon'u ve Fransız ekibi SIG Strasbourg'u eledi. 

Pınar Karşıyaka, Avrupa kupalarında 2012-2013 sezonunda İzmir'deki EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nde finale yükselmişti. Yeşil-kırmızılı ekip Rus ekibi Krasnye Krylia'ya yenilmişti.

Avrupa kupalarında geride kalan 237 karşılaşmada 129 galibiyet, 106 yenilgi ve 2 beraberlik alan Pınar Karşıyaka, 18 bin 905 sayı atarken, potasında 18 bin 307 sayı gördü.

İspanyol takımlarıyla daha önce 13 maç oynayan Pınar Karşıyaka bu müsabakalarda 7 galibiyet ve 6 yenilgi aldı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE