Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi'nde Finalde

07.05.2021


Basketbol Şampiyonlar Ligi Sekizli Final Turu yarı finalinde Pınar Karşıyaka, İspanyol ekibi Casademont Zaragoza’yı 84-79 mağlup etti. Temsilcimiz bu sonuçla birlikte Rusya’nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen organizasyonda finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 26-15'le önde geçen Pınar Karşıyaka devreyi de 43-33’lük skorla üstün kapadı. Üçüncü çeyreği İspanyol ekibi 60-57 önde geçerken son çeyrekte farkı kapayan Pınar Karşıyaka mücadeleden de 84-79'luk skorla galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka’da Sek Henry 24 sayıyla oynarken Casademont Zaragoza’da Jacob Wiley 21 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

Turnuvada final karşılaşması 9 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da oynanacak. Pınar Karşıyaka'nın finaldeki rakibi ise SIG Strasbourg'u yarı finalde 81-70 mağlup eden Hereda San Pablo Burgos (İspanya) oldu.

2016-2017 sezonundan itibaren düzenlenmeye başlayan Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne Pınar Karşıyaka 3. kez katılıyor. 2016-2017 ve 2017-2018 sezonunda da organizasyonda yer alan temsilcimiz iki sezonda da turnuvada çeyrek finale yükselme başarısı göstermişti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Almanya’dan Brose Bamberg, İspanya’dan RETAbet Bibao ve İtalya’dan Fortitudo Bologna ile eşleşen Pınar Karşıyaka grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off gruplarına yükseldi.

Play-off’ta da İsrail ekibi Hapoel Holon, İtalyan temsilcisi Happy Casa Brinidisi ve turnuvada yer alan bir diğer temsilcimiz Türk Telekom’un olduğu grubu ikinci sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, L Grubu’nu ilk sırada tamamlayan ERA Nymburk ile eşleşti. 5 Mayıs Çarşamba günü ERA Nymburk’u eleyen Pınar Karşıyaka, Casademont Zaragoza'yı da ilk kez çıktığı yarı finalde mağlup edip finale yükseldi. 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE