Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Turkish Airlines EuroLeague’de Yılın Koçu Ergin Ataman Seçildi

21.06.2021


Turkish Airlines EuroLeague’de 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, “Alexander Gomelskiy Yılın Koçu” ödülünün sahibi oldu.

Ligde yer alan takımların başantrenörlerinin oylarıyla belirlenen ödülde, hiçbir başantrenör kendi ismi için oy kullanamazken Ergin Ataman 18 oyun 12’sinde ilk sırada yer aldı.

2020-2021 sezonunda temsilcimiz Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague’de normal sezonu 22 galibiyet 12 mağlubiyet ile üçüncü sırada tamamlarken çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşmişti. İspanyol ekibini 3-2’lik skorla elemeyi başaran lacivert-beyazlıların, Final Four’daki rakibi CSKA Moskova olmuştu. Mücadeleden 89-86 galibiyetle ayrılan Anadolu Efes finalde de Barcelona’yı 86-81 yenerek tarihinde ilk kez Turkish Airlines EuroLeague’de şampiyonluk sevinci yaşadı.

Anadolu Efes’in Sırp basketbolcusu Vasilije Micic de Turkish Airlines EuroLeague’de normal sezon ve Final Four’un En Değerli Oyuncusu seçilmişti.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE