Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 2021-2022 Sezonu Fikstürü Çekildi

20.08.2021


Türkiye Basketbol Ligi’nde 2021-2022 sezonu fikstürü, kura çekimiyle belirlendi.

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki organizasyon, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) YouTube kanalından da naklen yayınlandı.

Fikstür çekimine, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Arıkoğlu ve Hüseyin Beşok, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı, TBF yetkilileri ve Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı.

Kura çekiminde açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF CEO'su Ömer Onan, "2021-2022 sezonu TBL fikstür ve Federasyon Kupası kura çekimine hoş geldiniz. İnşallah bu yıl da geçen sezonki gibi mücadeleci ve güzel bir lig olur. Geçtiğimiz sezonu son 15 senenin en iyi sezonu olarak değerlendirebiliriz. Bu anlamda tüm takımlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon maçlarımızın iki tanesi açık kanalda yayınlanarak basketbolseverlere de ulaştı. Önümüzdeki sezon için de yayınla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Pandeminin bitmesini umuyoruz ama seyircili oynama durumuyla alakalı önümüzdeki hafta içinde taslağımızı oluşturuyoruz. İnşallah sezona %50 seyirciyle başlayacağız ve sonrasında da gidişatı göreceğiz. Basketbolun seyirciyle oynanması konusunda amacımıza ulaşırız ve son 2 seneyi de unuttururuz. Sponsorlukla alakalı önümüzdeki günlerde Başkanımız bir basın toplantısıyla bunu duyuracaktır. Bu sene de Türkiye Basketbol Ligimiz isim sponsoruyla oynanacak. Herkese iyi bir sezon diliyorum." dedi. 

TBF Erkek Ligleri Direktör Yardımcısı Özgün Önver de "Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisine rağmen geçtiğimiz sezonu Türkiye Basketbol Ligi’nde başarılı bir şekilde tamamladık. 2020-2021 sezonunun tamamlanmasında emeği geçen kulüplerimize, yöneticilerimize ve oyuncularımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. 2021-2022 sezonu için TBF Sağlık Kurulu’nun da tavsiyeleri doğrultusunda müsabaka prosedürleri ve müsabakaların %50 oranında seyircili oynanması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklamamız olacak. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’na biz çok önem veriyoruz. ING Basketbol Süper Ligi’nde son iki sezondur uygulamış olduğumuz bu talimat, 2021-2022 sezonu itibarıyla TBL’de de uygulanmaya başlanacak. Gelecek sezonun tüm takımlar için sağlıklı geçecek ve basketbol dolu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Teknik detayların paylaşıldığı kura çekiminde, Erkekler Federasyon Kupası eşleşmeleri de belirlendi.

Erkekler Federasyon Kupası grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu
Budo Gemlik, Mersin BBGSK, Beysu Konyaspor, OGM Ormanspor

B Grubu
TED Ankara Kolejliler, Mamak Belediyesi, Akhisar Basketbol, Kocaeli BŞB

C Grubu
Manisa BBSK, Balıkesir BŞB, Antalya Güneşi, Bornova Belediyespor

D Grubu
Sigortam.net, Fethiye Belediyespor, Final Spor, Samsunspor

TBL’de 2021-2022 sezonu fikstürüne ulaşmak için tıklayınız.

18-25 Eylül tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek Erkekler Federasyon Kupası programına ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE