Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Vasilije Micic Turkish Airlines Euroleague’de “Sezonun En İyi Beşi”ne Seçildi

18.05.2021


Turkish Airlines Euroleague’de taraftarlar, medya mensupları, başantrenörler ve takım kaptanlarının oylamasıyla belirlenen 2020-2021 sezonunun en iyi 5’inde Anadolu Efes forması giyen Vasilije Micic de yer aldı.

Turkish Airlines Euroleague'de yedinci sezonunu geçiren Micic, bu sezon 16.3 ile sayı kategorisinde ve 17.0 ile verimlilik puanı kategorisinde kariyerinin en üst noktasına ulaştı. 27 yaşındaki oyun kurucu Anadolu Efes ile birlikte turnuvada 34 maça çıkarken 29.4 dakika ortalamasıyla altıncı sırada yer aldı. Sırp oyuncu ayrıca sayı kategorisinde dördüncü, asist (4.8 ortalama) kategorisinde dokuzuncu, verimlilik puanı kategorisinde de 10. sırayı aldı.

Organizasyonda bu sezon Micic üç kez haftanın en değerli oyuncusu seçilirken, Anadolu Efes’in çeyrek finalde Real Madrid’e karşı oynadığı maçlarda da %53.1 üç sayı isabetiyle 17.2 sayı, 4.0 asist ve 1.2 top çalma ortalamaları tutturdu.

Vasilije Micic, 2018-2019 sezonunda da Turkish Airlines Euroleague’de "Sezonun En iyi İkinci Beşi"ne seçilmişti.

Turkish Airlines Euroleague’de "Sezonun En İyi Beşi"nde Vasilije Micic yanı sıra Bayern Münih forması giyen Vladimir Lucic, FC Barcelona'dan Nikola Mirotic, Zenit St. Petersburg'dan Kevin Pangos ve Real Madrid'den Walter Tavares yer aldı.

Turkish Airlines Euroleague'de Vasilije Micic'in formasını giydiği Anadolu Efes, Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenen Final Four'da 28 Mayıs Cuma günü TSİ 19.00'da CSKA Moskova ile finale çıkmak için mücadele verecek. 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE