Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri Antalya’da Düzenlendi

27.12.2022 10:11:02


2022 yılı Eğitim Kurulu Faaliyet Programında yer alan Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri, 23-25 Aralık tarihleri arasında Nirvana Cosmopolitan Hotel bünyesindeki Cosmos Sports Center’da gerçekleştirildi.

23 Aralık Cuma günü başlayan seminerin açılış konuşmasını TBF Eğitim Kurulu Genel Sekreteri Murat Özyer gerçekleştirdi. 111 E ve D kademe antrenörün katılım sağladığı seminerin ilk günü TBF Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan’ın “Hücumda saha paylaşım çalışmaları”, TBF Eğitim Kurulu Üyesi Ahmet Çakı’nın “Kısa oyuncular için hücum hareketleri ve geliştirici çalışmalar” ve ardından TBF Eğitim Kurulu Üyesi Hakan Yavuz’un “Hızlı hücum geliştirici çalışmalar” sunumu ile sonlandı.

E ve D kademe antrenörlere yönelik seminerin son günü ise Atletik Performans Antrenörü Erhan Kara’nın “U14 ve alt yaş kategorilerinde sezon içi koordinasyon çalışmaları” eğitiminin ardından TBF Eğitim Kurulu Üyesi Hasan Özmeriç’in “U14 ve alt yaş kategori takımlar için temel çalışmalar” eğitimi ile sonlandı.

24 Aralık Cumartesi günü başlayan seminerin açılış konuşmasını Eğitim Kurulu Üyesi Hasan Özmeriç gerçekleştirdi. 84 C, B ve A kademe antrenörün katılım sağladığı seminerin ilk günü Eğitim Kurulu Üyesi Ahmet Çakı’nın “Adam adama savunmada alan daraltma anlayışı”, Atletik Performans Antrenörü Erhan Kara’nın “U20 ve üzeri yaş kategorilerinde sezon içi koordinasyon çalışmaları” ve ardından Eğitim Kurulu Üyesi Hasan Özmeriç’in “Zone hücum ve hücumda son saniye oyunları” sunumu ile sonlandı.

C, B ve A kademe antrenörlere yönelik seminerin son günü ise Eğitim Kurulu Üyesi Hakan Yavuz’un “Rakibin hücum sistemine göre kendi takım savunmanızın belirlenip çalıştırılması yöntemleri” eğitiminin ardından Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan’ın “Hücumda saha paylaşım çalışmaları” eğitimi ile sonlandı.

Toplamda 195 antrenörün katılımı ve Akademi SK, Antalya Basketbol SK ve Antalya Genç Gelişim Spor İhtisas Kulübü altyapı takımlarının destekleriyle düzenlenen seminer 25 Aralık Pazar günü sona erdi.

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu - Eğitim Kurulu
Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No: 2 Ankara Spor Salonu, Altındağ/ANKARA