17 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takımımız FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası'na Galibiyetle Başladı

17 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takımımız FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası'na Galibiyetle Başladı

Yayın Tarihi: 27.06.2026

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası ilk maçında 17 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takımımız, Yeni Zelanda'yı iki uzatma sonunda 112-100’lük skorla mağlup etti.

 Turkcell Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanan ve tabii platformu ile S Sport Plus’dan naklen yayınlanan müsabakayı FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Harun Erdenay, FIBA Avrupa ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri takip etti. 

 Ay-yıldızlılarımız müsabakaya Ömer Kutluay, Darius Karutasu, Rüzgar Öpçün, Emre Yazıcı ve Beşir Briant beşiyle başladı. Millilerimiz ilk periyodu 22-20 geride tamamladı. Karşılaşmanın ilk yarısını da Yeni Zelanda 41-28 önde noktaladı. Üçüncü periyot ise 64-47 Yeni Zelanda üstünlüğü ile sona ererken, normal süre ise 84-84'lük eşitlikle tamamlanırken birinci uzatma 96-96 sona erdi.

 Millilerimiz gruptaki bir sonraki maçında 28 Haziran Pazar günü saat 20.15’de Slovenya ile karşılaşacak.

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası programına ve alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.