Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

2021 NBA Draftında Alperen Şengün 16. Sıradan Seçildi

30.07.2021


A Erkek Milli Takımımızın formasını giyen ve geçtiğimiz sezonu ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Icrypex’te tamamlayan Alperen Şengün, 2021 NBA draftında 16. sıradan seçildi.

New York’taki Barclays Center'da gerçekleştirilen organizasyonda, 16. sıradan oyuncu seçme hakkına sahip olan Oklahoma City Thunder'ın draft haklarını takasla elde eden Houston Rockets, tercihini milli oyuncumuz Alperen Şengün’den yana kullandı.

A Erkek Milli Takımımızın da kadrosunda yer alan Alperen Şengün, Beşiktaş Icrypex forması altında 2020-2021 sezonunu 19,2 sayı ve 9,3 ribaund ortalamalarıyla tamamlarken, bu iki kategoride de ligde ikinci sırada yer aldı. 2020-2021 sezonunda 26,7 verimlilik puanı tutturan Şengün bu kategoride en üst basamakta yer alarak ING Basketbol Süper Ligi’nde ‘Sezonun En Değerli Oyuncusu’ ödülünün sahibi oldu.

Alperen Şengün ayrıca, 2018-2019 sezonunda Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nde formasını giydiği Banvit Basketbol’un, finalde Anadolu Efes'i 91-68'lik skorla mağlup ettiği müsabakada 26 sayı, 21 ribaund istatistikleri elde ederek ‘Dörtlü Finalin En Değerli Oyuncusu’ seçilmişti.

2021 NBA draftında ilk sırada seçme hakkını elinde bulunduran Detroit Pistons tercihini Cade Cunningham'dan yana kullandı. Draftta ayrıca; Houston Rockets ikinci sıradan Jalen Green'i ve Cleveland Cavaliers üçüncü sıradan Evan Mobley'i seçti.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE