Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

A Kadın Milli Takımımız Hazırlık Turnuvasında Letonya’yı Mağlup Etti

26.05.2023


FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan A Kadın Milli Takımımız, İstanbul’da düzenlenen hazırlık turnuvasındaki ikinci maçında Letonya’yı 75-51'lik skorla mağlup etti. Millilerimiz turnuvadaki üçüncü maçında 27 Mayıs Cumartesi günü Almanya ile karşılaşacak. Ahmet Cömert Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarımermer, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Erkek Milli Takım Menajeri Muratcan Güler ve A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman da salonda takip etti.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan ve TBF TV YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan mücadeleye Ay-yıldızlılarımız Olcay Çakır Turgut, Sevgi Uzun, Gökşen Fitik, İlayda Güner ve Tilbe Şenyürek beşiyle başladı. Millilerimiz müsabakanın ilk yarısını 41-33 önde tamamladı.

A Kadın Milli Takımımızda Alperi Onar ile Derin Erdoğan 13'er, Olcay Çakır Turgut 9 sayıyla oynadı. Letonya’da ise Aleksa Gulbe 13 sayı kaydetti.

A Kadın Milli Takımımızda başantrenör Ekrem Memnun ve oyuncularımızdan Alperi Onar açıklamalarda bulundu.

Ekrem Memnun (A Kadın Milli Takım Başantrenörü)
“Çekya maçının ardından yaptığımız basit ve dikkat hataları üzerinde konuştuk. Şu an yükleme dönemindeyiz ve geride bıraktığımız son üç haftada çok iyi çalıştık. Bu karşılaşmalar da üst üste geldi. Biz yeni bir takımız ve bu nedenle de oluşum sorunları yaşıyoruz. Letonya karşısında çok olumlu bir reaksiyon verdik. Aslında Çekya maçındaki aynı oyunu oynadık ancak bu kez daha az hata yaptık ve daha da dikkatliydi. Ortaya koymak istediğimiz oyun bu. İniş çıkış fazla yaşamadan en iyi şekilde şampiyonaya hazırlanmak istiyoruz. Bu karşılaşmada tüm oyunculardan katkı aldık. Hem oyundan hem de oyuncuların yaklaşımından memnunum. Bu süreçte yeni takım olduğumuz için ders alacağımız şeyler olacak. Hazırlık maçında 100 sayı farkla kazansan ne olacak? Önemli olan oyunu geliştirmek. Bu nedenle oyuncularımı kutluyorum.”

Alperi Onar (A Kadın Milli Takım Oyuncusu)
“Bu maçları şampiyonaya hazırlanmak için oynuyoruz. Her karşılaşmadan sonra hatalarımızı görmek için toplantılar yapıyoruz. Her yeni maça çıkarken o hatalarımız üzerinde konuşuyoruz. Çekya maçından daha iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bu takım olarak bizim için mutluluk verici. Hergün gelişen ve öğrenen bir takımız. Şampiyonada en iyi basketbolumuzu sergilemek istiyoruz.”

TBF YouTube kanalından naklen yayınlanacak turnuvanın programı ile alınan sonuçlar şu şekilde:

25 Mayıs Perşembe
20.00 Türkiye 70–83 Çekya (Sinan Erdem Spor Salonu)

26 Mayıs Cuma
17.00 Almanya 51–56 Çekya (Ahmet Cömert Spor Salonu)
20.00 Türkiye 75–51 Letonya (Ahmet Cömert Spor Salonu)

27 Mayıs Cumartesi
16.00 Letonya – Çekya (Ahmet Cömert Spor Salonu)
19.00 Almanya – Türkiye (Ahmet Cömert Spor Salonu)
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE