Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Altyapı Kadın Milli Takımlar Kulüp Ziyaretlerini Gerçekleştiriyor

13.03.2020


Altyapı Kadın Milli Takımlar tarafından oluşturulan bir heyet, 2018-2019 sezonundan bu yana milli takımlara sporcu veren kulüplerden başlayarak ziyaretler gerçekleştiriyor.

Sporcuların bireysel basketbol, fiziksel performans verileri ve sakatlık analiz değerlendirmeleri kulüp yetkilileri ile paylaşılırken; altyapı milli takımları vizyonu, tüm takımlarda uygulanan oyuncu performans gelişim modeli, milli takım sporcu ve antrenör seçim kriterleri aktarılarak, kulüplerle işbirliği ve farkındalık konusunda önemli adımlar atılmıştır. Kulüplerle koordineli çalışarak sporcuların saha içi performansı, fiziksel performans gelişimi ve sakatlık riskinin azaltılması ile  varsa mevcut sakatlıkların rehabilitasyonu konularında sadece milli takım kamp süreçlerinde değil; 12 ay boyunca sporcuları takip etmek ve sorumluluk almalarını sağlamak hedeflenmektedir.

Bu toplantılara Altyapı Kadın Milli Takımları Koordinatörü Zeynepgül Ene’nin yanı sıra; Kadın Milli Takımları Fiziksel Performans Sorumlusu Murat Can Üner ve Milli Takımlar Fizyoterapisti Murat Erdem de katılarak kendi alanlarında, kulüplerdeki ilgili kişilerle 3 aylık periyotlarla kamplarda uygulanan test sonuçları ve sporculara verilen bireysel programlar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmaktadırlar. Mayıs 2020 tarihinden itibaren sporcuların mental konularda desteklenmesi için spor psikologları ile çalışmalar başlayacaktır.

Ziyaretlerle ilgili ana hedeflerini aktaran Altyapı Kadın Milli Takımları Koordinatörü Zeynepgül Ene, “Bütün sporcuların 13 yaşında ilk milli takım havuzuna girişinden itibaren basketbol gelişimlerinin yanında, bilimden faydalanarak sakatlık risklerini minimize etmek ve performans gelişimlerini yapılan ölçümler doğrultusunda planlayıp takip ederek, A takım seviyesine kadar gelişimlerinin en üst seviyede devam etmesini sağlamak istiyoruz.  Bunu yaparken de kulüplerle ortak paydada hareket etmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar kulüplerle çok iyi bir iletişim içerisinde çalışıyoruz ve kulüplerin sorumluluk alarak, farkındalık ve aksiyon alma konusunda somut adımlar attıklarını görüyoruz. Bu durum, Türk kadın basketbolunun geleceği adına çok sevindirici.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE