Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague'de İlk Şampiyonluğunu Kazandı

31.05.2021


Turkish Airlines Euroleague Final Four’da İspanya ekibi Barcelona'yı 86-81 mağlup eden temsilcimiz Anadolu Efes, şampiyon oldu.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Final Four’un şampiyonluk maçında son finalist Anadolu Efes, Barcelona ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz karşılaşmadan 86-81 galip ayrıldı ve Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ilk şampiyonluğunu elde etti.

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu elde etti. Lacivert-beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996'da Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı lacivert-beyazlılar, 25 yıl sonra bu kez Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanarak adını tarihe yazdırdı. 

Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin ardından Turkish Airlines Euroleague'de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu. Sarı-lacivertli takım, 2017'de kupayı müzesine götürmüştü.

Temsilcimiz Anadolu Efes, basketbolda Türkiye'ye 10. Avrupa kupasını kazandırdı. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasını kazanarak Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı. Türkiye ilk Turkish Airlines Euroleague zaferini 2017'de Fenerbahçe'yle yaşadı. Türkiye'ye daha önce Anadolu Efes 1996'da Koraç Kupası'nı, Beşiktaş 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası'nı getirdi. Galatasaray 2016'da, Darüşşafaka ise 2018'de EuroCup şampiyonluğa ulaştı. 

Kadın basketbolunda Galatasaray 2009 ve 2018'de FIBA Kadınlar Euroleague'i, 2014'te ise FIBA Kadınlar EuroCup'ı elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise 2018'de FIBA Kadınlar EuroCup'ı müzesine götürdü.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE