Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Başkan Türkoğlu Brand & Sport Summit’e Katıldı

24.12.2018

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Brand & Sport Summit’te “Basketbolda Markalaşma” konulu panelde Ahmet Gülüm’ün sorularını yanıtladı.


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm’ün konuğu olduğu panelde hem basketbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı tecrübelerle ilgili hem de son dönemde basketbolun yükselen marka değerinin altında yatan etkenlerle ilgili sorulara yanıt verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun son dönemde birçok başarılı sponsorluk anlaşmasına imza attığı hatırlatıldığında, Başkan Türkoğlu şunları şöyledi:

“Basketbol izlemesi çok keyifli bir spor. Her saniyesinde ayrı bir heyecan var. Son saniyeye kadar maçın ne olacağını bilemiyorsunuz. Bu heyecan da insanları etkiliyor. Ayrıca basketbol, ailenizle birlikte salondan gönül rahatlığıyla takip edebileceğiniz bir branş. Basketbola gösterdikleri ilgiden ötürü tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda milli takımlar ve ligler bazında 20 sponsorumuz var. Daha küçük çaplı iş birliği anlaşmalarıyla birlikte bu sayı 25’e yükseliyor. Son iki senede bu alanda yüzde 50’lik bir artış yakaladık. Kimi paydaşlarımız ana sponsorluklar üzerinden bize destek veriyor. Kimileriyse Basketbol Gençler Ligi ya da Haydi Sahaya gibi projelerimizde proje bazlı olarak bizlerle çalışıyor. Sponsorluk konusunda ekibimiz çok iyi çalışıyor. Biz Türkiye Basketbol Federasyonu olarak markalarla şeffaf, dürüst ve samimi bir iletişim kuruyoruz. Onlardan asıl beklentimizin maddi bir beklenti olmadığını anlatıyoruz. Bizim için en öncelikli hedef daha fazla insana ulaşmak, daha geniş kitlelerle iletişime geçebilmek. Basketbol kültürünü ne kadar geniş kitlelere yayabilirsek bundan hepimiz o denli kazançlı çıkarız. Zaten sponsorlarımızdan iletişim konusuna ciddi bir kaynak ayırmalarını istememizin altında yatan neden de bu.”

Türkoğlu: “Gelin bu başarıları birlikte köpürtelim”
A Milli Erkek Takımımızın 2019 FIBA Dünya Kupası, A Milli Kadın Takımımızın da 2019 Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı elde ettiğini hatırlatan Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem erkek hem de kadınlarda milli takımlarımız göğsümüzü kabartan sonuçlar alıyorlar. Bu vesileyle bu başarıda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki yaz A Milli Erkek Takımımız Çin’de olacak. A Milli Kadın Takımımız ise Letonya ve Sırbistan’ın ortaklaşa düzenleyeceği şampiyonada mücadele edecek. Biz markalara çağrıda bulunuyor ve ‘Gelin bu başarıları birlikte köpürtelim’ diyoruz.





Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE