Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Basketbol Gençler Ligi 2019-2020 Sezonunun Açılış Toplantısı Düzenlendi

02.10.2019


Basketbol Gençler Ligi’nin (BGL) 2019-2020 sezonunun açılış toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

TBF’nin İstanbul’daki merkez binasında düzenlenen toplantıya; TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün, TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter, TBF Basketbol Geliştirme Yetkilisi Yağız Kaba BGL’de mücadele eden kulüplerin temsilcileri katıldı.

TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün ile TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, açılış konuşmalarında 2019-2020 sezonuyla ilgili bilgiler verirken, TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ise gerçekleştirmiş olduğu sunumda BGL’nin geride kalan sezonunu değerlendirdi. TBF Basketbol Geliştirme Yetkilisi Yağız Kaba da “Sayılarla Lig Değerlendirmesi ve Sonraki Uygulamalar” konu başlıklı bir sunum yaptı.

Toplantının ikinci bölümünde TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, federasyonun alt yapı faaliyetleri üzerine bir bilgilendirme konuşması yaptı ve ardından soru cevap bölümü ile buluşma noktalandırıldı.

Basketbol Gençler Ligi’nde 2019-2020 sezonu 5 Ekim’de başlayacak.

10 takımlı iki grubun yer alacağı BGL’de, normal sezon müsabakalarının ardından A ve B gruplarında ilk 6 sırayı alan toplam 12 takım, final grubunu oluşturacak. Final Grubu’nda ilk 8 sırayı alan ekipler, play-off çeyrek finali, burada da rakiplerini geçen takımlar Dörtlü Final’de mücadele etmeye hak kazanacak. BGL Dörtlü Final karşılaşmaları, 8-9 Mayıs 2020 tarihinde oynanacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE