Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Basketbol Kondisyonerliği Sertifika Programı 10-12 Ağustos'ta Düzenlenecek

23.07.2021


Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu  Faaliyet Programında  yer alan “Basketbol Kondisyonerliği Sertifika Programı” 10-12 Ağustos 2021 tarihleri gerçekleştirilecek.

Kondisyonerlerin ortak bir programa tabi tutularak, sektörün ihtiyaçlarının belirlenmeye çalışılması temel hedef olarak belirlenmiş ve 2019 yılında programın ilki İstanbul’da düzenlenmişti. Pandemi sebebiyle 2020 yılında düzenlenemeyen programın ikincisinin, Covid-19 pandemi sürecinin sebep olduğu şartlar göz önünde bulundurularak, katılımcıların sağlığını riske etmemek amacıyla internet üzerinden online düzenlenmesi kararlaştırıldı.

2021-2022 sezonuyla birlikte sürdürülebilir bir yapıya kavuşan Basketbol Kondisyonerliği Sertifika Programı’na katılım şartları aşağıda detaylandırılmıştır. Basketbol Kondisyonerliği Sertifika Programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Önemli Bilgi: Sözleşmeli ve Sözleşmesiz liglerde* görev alacak kondisyonerlerin, ilgili lig talimatlarına göre TBF tarafından organize edilecek eğitime katılarak akredite olmaları zorunludur.

 

Katılım Şartları

1'inci madde ön koşul olmak kaydıyla, diğer maddeler kapsamında yer alan koşullardan herhangi birini sağlamış olmak.


1- Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ile Beden Eğitimi ve Spor eğitimi veren fakülte programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2- Lisanslı seviyede (sözleşmeli-sözleşmesiz ligler*) basketbol oynamış olmak,

3- En az 1. kademe basketbol antrenörü belgesine sahip olmak,

4- Spor Bilimleri Fakültesi “basketbol” ihtisas mezunu olmak,

5- Son üç (3) sezon içerisinde Türkiye Basketbol Federasyonu sözleşmeli liglerinde* veya son iki (2) sezon içerisinde Türkiye Basketbol Federasyonu sözleşmesiz liglerinde* yer alan takımlarda kondisyoner olarak görev yapmış olmak.

6- Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesindeki Milli  takımlarda kondisyoner olarak halen görevli ya da geçmiş dönemlerde görev yapmış olmak.

 

*Sözleşmeli Ligler: BSL, KBSL, TBL, TKBL

*Sözleşmesiz Ligler: TB2L, BGL, EBBL, KBBL

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE