Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Duyuru 59 Uluslararası Transfer İşlemlerinde 1 Şubat 2022 Tarihi İtibariyle Yeni Düzenlemeler

03.02.2022

FIBA, internet üzerinden düzenlediği seminerde 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere uluslararası transfer işlemlerinde yeni düzenlemeye gideceğini belirtti.


FIBA’nın Ulusal Federasyonlar ve Spor Müdürü Javier Deshayes, 24 Ocak 2022 tarihinde birçok ülke Federasyonunun katılımıyla gerçekleşen seminerde yeni düzenlemelere ilişkin detayları paylaştı.

İki seneyi aşkın süredir uluslararası transfer işlemlerinde tüm Federasyonların FIBA MAP (Management Administrative Platform) sistemini kullandığını belirten Deshayes, uluslararası transfer işlemlerinde 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurularda daha hassas olunacağını ifade ederken, Federasyonların yapacağı Letter of Clearance (LOC) belgesi taleplerinde bilgilerin doğru ve eksiksiz girişinin yapılmasını önemle hatırlattı.

FIBA MAP sistemine geçildikten sonra yaklaşık 25.000 uluslararası transfer işleminin onaylandığını, uluslararası transfer işlemlerinde Federasyon, kulüp ve FIBA menajeri bilgilerini yanlış beyan eden birçok talebi düzeltmek zorunda kaldıklarını belirten FIBA, gelen talepleri reddetmediklerini, LOC belgesi için alınan idari ücreti (administrative fee) de tekrar talep etmediklerini belirtti. 1 Şubat 2022 tarihinden sonra yapılacak uluslararası transfer işlemlerinde basketbolcunun son olarak yer aldığı ülke, kulüp adı ve FIBA menajeri bilgilerinden herhangi birisinin hatalı girilmesi durumunda talebi reddedeceklerini belirten Deshayes, idari ücretin (250 İsviçre Frangı) yeniden ödenerek talepte bulunulması hususunun altını çizdi.

Deshayes, basketbolcuları temsil eden FIBA menajeri bilgisinin beyan edilmemesi veya yanlış beyan edilmesi durumunda da idari para cezası vereceklerini, LOC talebi yapıldıktan sonra FIBA talimatlarında belirtilen yanıt bekleme süresine özen gösterilmesini, FIBA’nın transfer departmanı üzerine Federasyonlar tarafından baskı kurulmaması hususunu da hatırlattı.

Federasyonumuz, bu gelişmeler doğrultusunda LOC başvuru formunda güncellemeye giderek web sitesinde ilan etti. Kulüplerimizin ilan edilen güncel LOC başvuru formunu kullanmasını önemle hatırlatırız.

LOC Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE