Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 17 Yaş Altı Yetenek Turnuvası Başladı

18.08.2020


Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) 17 Yaş Altı Yetenek Turnuvası'nda Türkiye, ilk gün karşılaşmalarını tamamladı.

Erkeklerde Türkiye'nin direkt katılma hakkı kazandığı uluslararası turnuva, İstanbul’da, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşiyor.

17 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız; Uganda, Belarus ve Moğolistan ile C Grubu'nda yer alıyor. Ekibimiz ilk mücadelesinde Moğolistan ile karşılaştı ve parkuru 149 puan toplayarak tamamladı. 2. karşılaşmada ise Belarus ile karşı karşıya gelen Ay-yıldızlılar 139 puana ulaştı.

Erkek ve kadınlarda uluslararası turnuvaya katılma hakkı kazanan 16’şar takım, 4’erli gruplara ayrılarak kendi ülkelerinde yarışıyor. Böylelikle ulusal federasyonlar, FIBA 17 Yaş Altı Yetenek Turnuvası’nda, mevcut koronavirüs salgını esnasında uluslararası seyahat etmek zorunda kalmadan, ülkelerini temsil edebilecek oyuncularla takımlarını bir eğitim kampı için bir araya getirmiş oluyor.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE