Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 2019 Dünya Kupası’nda Çekya’ya Mağlup Olduk

04.09.2019

FIBA 2019 Dünya Kupası’nda E Grubu’nda yer alan A Erkek Milli Takımımız, üçüncü maçında karşılaştığı Çekya’ya 91-76 yenildi.


Çin'in ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 2019 Dünya Kupası’nda ABD, Çekya ve Japonya ile E Grubu’nda yer alan A Erkek Milli Takımımız, Çekya ile oynadığı üçüncü grup maçını 91-76 kaybetti.

Şanghay Oriental Spor Merkezi'nde oynanan ve NTV’den naklen yayınlanan mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan ve TBF yetkilileri de takip etti.

Çekya karşısında maça Scottie Vilbekin, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Semih Erden beşiyle başlayan millilerimiz, rakibi karşısında mücadelenin ilk yarısını 43-35 geride tamamladı.

A Erkek Milli Takımımızda Cedi Osman 24 sayı, Furkan Korkmaz 16 sayı ve Melih Mahmutoğlu da 14 sayıyla oynadı.

Millilerimiz daha önce E Grubu’nda Japonya’yı 86-67 yenmiş ve ABD’ye 93-92 yenilmişti. Çekya mağlubiyetinin ardından 4 puanla 3’üncü sırayı alan Ay-yıldızlılarımız, 17-32 klasman maçları oynayacak. Dongguan’da oynanacak klasman maçlarında E Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan Türkiye ile dördüncü olan Japonya, F Grubu’ndan Karadağ ve Yeni Zelanda ile birlikte O Grubu’nda mücadele edecek.

 

A Erkek Milli Takımımız, O Grubu’ndaki ilk maçında 7 Eylül Cumartesi günü TSİ 14.30’da Karadağ ile karşılaşacak. Millilerimiz ikinci maçında ise 9 Eylül Pazartesi günü TSİ 14.30’da Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek. Oynanacak maçların sonucunda, FIBA’nın resmi basketbol kurallarına göre, gruplarını ilk sırada bitiren takımlar 17-20, ikinciler 21-24, üçüncüler 25-28 ve dördüncüler ise 29-32 sıralarına yerleşecek.
















































Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE