Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 2019 Dünya Kupası’nda Karadağ’ı Mağlup Ettik

07.09.2019

FIBA 2019 Dünya Kupası’na O Grubu’nda devam eden A Erkek Milli Takımımız, bu gruptaki ilk maçında karşılaştığı Karadağ’ı 79-74 yendi.


Çin'in ev sahipliğinde düzenlenmekte olan FIBA 2019 Dünya Kupası’nda Yeni Zelanda, Karadağ ve Japonya ile 17-32 klasman O Grubu’nda devam eden A Erkek Milli Takımımız, grubunda oynadığı ilk maçta Karadağ’ı 79-74 mağlup ederek, puanını 6’ya çıkardı.

Dongguan Basketbol Merkezi'nde oynanan ve NTV’den naklen yayınlanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan ve TBF yetkilileri de takip etti.

Karadağ karşısında maça Doğuş Balbay, Melih Mahmutoğlu, Furkan Korkmaz, Cedi Osman ve Semih Erden beşiyle başlayan millilerimiz, rakibi karşısında mücadelenin ilk yarısını 37-32 geride tamamladı.

A Erkek Milli Takımımızda Cedi Osman 19, Melih Mahmutoğlu 17 ve Metecan Birsen de 15 sayıyla oynadı.

Millilerimiz ilk turda yer aldığı E Grubu’nu 4 puanla tamamlamış ve ilk turda toplanan puanlar bu gruba taşınmıştı. A Erkek Milli Takımımız O Grubu’nda son maçını 9 Eylül Pazartesi günü TSİ 14.30’da Yeni Zelanda ile oynayacak. Grubun diğer maçında Yeni Zelanda, Japonya’yı 111-81’lik skorla mağlup etti. Türkiye ile Yeni Zelanda'nın 6'şar puanının bulunduğu O Grubu'nda Karadağ ve Japonya ise 4'er puanla sıralanıyor.

Milli takımımız, daha önceki grupta karşılaştığı için bu grupta Japonya ile maç yapmayacak. 17-32 klasman gruplarında oynanacak bütün maçların tamamlanmasının ardından, FIBA’nın resmi basketbol kurallarına göre, gruplarını ilk sırada bitiren takımlar 17-20, ikinciler 21-24, üçüncüler 25-28 ve dördüncüler ise 29-32 sıralarına yerleşecek.















































Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE