Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndayız

08.03.2021


17-27 Haziran 2021 tarihleri arasında İspanya ile Fransa'nın ortaklaşa düzenleyeceği FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın kura çekimi tamamlandı.

Kura çekiminin ardından Bosna Hersek, Slovenya ve Belçika ile birlikte C Grubu’nda yer alacak olan A Kadın Milli Takımımız, grup maçlarını Fransa’nın Strasbourg şehrinde oynayacak.

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan ve A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenen kura çekimini değerlendirdi.

“Tüm maçlara büyük bir özveriyle hazırlanacağız”
TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, “Öncelikle başta kadın yöneticilerimiz ve sporcularımız olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istiyorum. Ülkeler düzeyinde Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonunda yer aldığımız için mutlu ve gururluyuz. Avrupa Şampiyonası’nda artık kolay rakip olmayacağı gerçeğini aklımızda bulundurarak, C Grubu’nda oynayacağımız tüm maçlara büyük bir özveriyle hazırlanacağız. Rakiplerimiz Belçika, Slovenya ve Bosna Hersek her takıma karşı mücadele edebilecek güçteler, ancak biz de Milli Takımımızın gücüne ve başarma azmine çok inanıyoruz. Millilerimiz Avrupa Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar alarak, her zaman olduğu gibi ülkemizi gururlandırmaya devam edecektir.” dedi

“Fransa’ya en hazır halimizle gitmek istiyoruz”
A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan, “Sözlerime tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlamak istiyorum. Avrupa Şampiyonası kura çekiminin ardından belirlenen grupların hepimize hayırlı olmasını diliyorum. C Grubu’nda Belçika, Slovenya ve Bosna Hersek ile karşılaşacağız. Sağlıklı ve güzel bir kamp dönemi sonrasında, Fransa’ya en hazır halimizle gitmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda yer almak ve turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek bütün ekibimiz için çok önemli. Bu seviyede ekibimizin artık kolay rakip zor rakip ayrımı yapmadan, en üst düzeyde istek ve adanmışlıkla mücadele edeceğine yürekten inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

“Başarılı olacağımıza inanıyorum”
A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, “Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istiyorum. FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası C Grubu’nda Belçika, Slovenya ve Bosna Hersek ile gruptan çıkma mücadelesi vereceğiz. Rakiplerimize saygı duymakla beraber, bizim turnuvadaki takımdaşlığımız, adanmışlığımız ve kararlılığımız sonuca direkt etki edecektir. Kadroya girmeyi başaran oyuncularımızla birlikte, milli takım ruhunu hisseden, savaşmaktan geri adim atmayan, beraber ve akıllı oynayabilecek güçlü bir milli takım oluşturacağımıza ve başarılı olacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Dört grupta yer alan 16 takım arasından, grup aşamasını ilk sırada tamamlayan dört takım direkt olarak çeyrek finale yükselirken gruplarını ikinci ve üçüncü sırada tamamlayan takımlar, çapraz eşleşme ile belirlenecek maçlarda çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

Türkiye'nin C Grubu'nda oynayacağı maç takvimi de kura çekiminin ardından belli oldu:

17 Haziran TÜRKİYE - Slovenya
18 Haziran TÜRKİYE - Bosna Hersek
20 Haziran TÜRKİYE - Belçika

FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:

A Grubu
İsveç
Belarus
İspanya
Slovakya

B Grubu
Karadağ
Sırbistan
İtalya
Yunanistan

C Grubu
Türkiye
Bosna Hersek
Slovenya
Belçika

D Grubu
Fransa
Rusya
Çekya
Hırvatistan


Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE