Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

FIBA Avrupa Kupalarında Kura Çekimi Bugün Yapılacak

16.08.2021


FIBA Kadınlar Euroleague, FIBA Kadınlar EuroCup ve FIBA Europe Cup'ta 2021-2022 sezonu kura çekimi bugün gerçekleştirilecek. Kadınlar EuroLeague ve Kadınlar EuroCup'ta kura çekimi TSİ 12.00'de, FIBA Europe Cup'ta ise 13.00'te başlayacak.

FIBA Avrupa'dan yapılan açıklamaya göre, Kadınlar EuroLeague'de ülkemizi temsil edecek takımlardan Fenerbahçe birinci, Galatasaray ise beşinci torbadan kura çekimine katılacak.

Kadınlar EuroLeague'de kura çekimi öncesi torbalar şöyle oluştu:

1. Torba: UMMC Ekaterinburg, Fenerbahçe
2. Torba: Dynamo Kursk, CB Avenida
3. Torba: ZVVZ USK Praha, Sopron Basket
4. Torba: Spar Girona, BLMA
5. Torba: TTT Riga, Galatasaray
6. Torba: UMANA Reyer Venezia, Basket Landes
7. Torba: VBW Arka Gdynia, PBC MBA Moskova
8. Torba: Elemelerden Gelecek 1. Takım, Elemelerden Gelecek 2. Takım

Diğer yandan organizasyona ön eleme turundan katılacak olan bir diğer temsilcimiz Bellona Kayseri Basketbol ise KSC Kzekszard (Macaristan) ve ASC SEPSI-SIC (Romanya) ile karşılaşacak. 21-23 Eylül 2021 tarihlerinde Romanya’da oynanacak organizasyonu ilk sırada tamamlayan taraf, normal sezonda yer almaya hak kazanacak. İtalya’da düzenlenecek eleme turu müsabakalarında ise Tango Bourges Basket, Beretta Famila Schio ve Valencia Basket takımları yer alacak.

Kadınlar EuroCup’ta ise 1. Konferans'ta mücadele edecek ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor ve OGM Ormanspor birinci, Nesibe Aydın da üçüncü torbadan kura çekimine girecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Birevim Elazığ İl Özel İdare ise 1. Konferans ön elemesinde seribaşı olacak.

FIBA Europe Cup normal sezon gruplarına dahil olacak ekipler arasında yer alan Bahçeşehir Koleji de kura çekimine birinci torbadan katılacak. FIBA Europe Cup'ta kura çekimi TSİ 13.00'te başlayacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE