Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi Kızlar Kategorisi’nde Şampiyon Botaş

31.05.2021


Türk basketboluna uzun yıllardır önemli katkılarda bulunan Garanti BBVA sponsorluğunda organize edilen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinde Botaş şampiyonluğa ulaştı. Final müsabakasında Botaş, Çankaya Üniversitesi'ni 54-53'lük skorla geçerek Garanti BBVA BGL kızlar kategorisinin ilk şampiyonu oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ve Tivibu Spor'dan da canlı olarak yayınlanan mücadeleyi TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Yetkilileri de takip etti. Ayrıca müsabakayı A Kadın Milli Takımımız da salonda izledi.

Mücadelenin ilk yarısını 32-22 önde tamamlayan Botaş’ta Burcu Büyükayan 34 sayı ile oynadı. Çankaya Üniversitesi’nde ise Mariya Melek Taşer 14 sayı kaydetti.

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaşan Botaş'a şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve Garanti BBVA Sponsorluk Yöneticisi Zeynep Çömez takdim etti. 

Final oynama başarısı gösteren Çankaya Üniversitesi'ne ise ikincilik şiltini TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter ve Garanti BBVA Sponsorluk Müdürü Ali Baras sundu. 

Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi finalinin en değerli oyuncusu Botaş'tan Burcu Büyükayan seçildi. Final mücadelesini 34 sayı, 11 ribaund ve 5 blokla ile tamamlayan Büyükayan'a ödülünü A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu verdi.

Mücadeleyi yöneten hakemler Tolga Edis, Uğur Akyıldız ve Çağlar Özkan’a teşekkür plaketlerini MHK Eğitim Koordinatörü Murat Biricik takdim etti.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE