Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

ING Basketbol Süper Ligi'nde Sezonun Performans Liderleri Belli Oldu

11.05.2021


ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte bireysel istatistik liderleri de belirlendi.

Sayı kategorisinde HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nin Meksikalı oyuncusu Francisco Javier Cruz Saldivar 19,5 sayı ortalamasıyla sezonu lider tamamlarken, Beşiktaş Icrypex’yen Alperen Şengün 19.2 ortalamayla ikinci, Türk Telekom’dan Kyle Wiltjer 18.7 ortalama ile üçüncü oldu.

Asist kategorisinde HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nden Christopher Taylor Wright 8.3 ortalamayla zirvede yer alırken ribaunt kategorisinde ise Empera Halı Gaziantep Basketbol forması giyen Mouhammadou Jaiteh 11 ortalamayla ilk sırada bulunuyor.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oyuncusu Darion Ray Atkins blok kategorisinde 1.9 ortalamayla ilk sırada yer alıyor. Top çalma kategorisinde ise listenin en üst basamağındaki isim 2.2 ortalama ile Tofaş’tan Tarık Tobias Phillip.

Verimlilik puanında ligin zirvesinde Beşiktaş Icrypex’in genç yıldızı Alperen Şengün bulunuyor. Milli basketbolcu bu kategoride 26.7 puanla sezonu lider tamamladı.

Ligin istatistik liderleri için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE