Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar Euroleague’de Dörtlü Final Heyecanı Bugün Başlıyor

14.04.2021


Kadınlar Euroleague Dörtlü Final organizasyonu, İstanbul’un ev sahipliğinde 16-18 Nisan 2021 tarihleri arasında Volkswagen Arena'da düzenlenecek.

Temsilcimiz Fenerbahçe Öznur Kablo’nun yanı sıra organizasyonda Perfumerias Avenida (İspanya), Sopron Basket (Macaristan) ve UMMC Ekaterinburg (Rusya) takımları mücadele edecek. 

Dörtlü Final’de bugün saat 16.00’da Fenerbahçe Öznur Kablo ile UMMC Ekaterinburg ve 21.00’de de Perfumerias Avenida – Sopron Basket maçları oynanacak.

17 Nisan Cumartesi gününü takımlar maç yapmadan geçerken, 18 Nisan Pazar günü saat 15.00’te önce yarı finalde mağlup olan takımlar üçüncülük maçı oynayacak. Ardından da saat 19.00’da yarı finallerin galipleri, şampiyonluk kupasını kazanmak için sahaya çıkacaklar.

Kadınlar EuroLeague Organizasyonu Hakkında

Kadınlarda kulüpler bazında Avrupa’nın en prestijli organizasyonları arasında yer alan Kadınlar EuroLeague, Avrupa’daki en başarılı 16 takım ve dünya çapında büyük öneme sahip olan oyuncuların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

1958 yılında ilk kez Kadınlar Şampiyon Kulüpler Kupası olarak düzenlenen organizasyonda,1960 ve 1982 yılları arasında şimdiki ismiyle TTT Riga olarak bilinen Daugava Riga, kupayı 18 kez kazanma başarısı gösterdi.

1992 yılında turnuvada ilk kez Dörtlü Final organizasyonu düzenlenirken 1996 yılında organizasyonun Kadınlar EuroLeague olarak değiştirilmesiyle birlikte şampiyonluklar 12 farklı takıma yayıldı.

Turnuvada 1996 yılından beri 11 kez Rus takımları, 5 kez Fransız takımları, 2 kez Slovak takımları, 2 kez Çek takımları, 2 kez İspanyol takımları ve 1 kez de temsilcimiz Galatasaray olmak üzere 23 kez şampiyonluk sevinci yaşandı. Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg 5 kez şampiyonluk kazanırken Spartak Moskova 4, Bourges Basket de 3 kez bu turnuvada mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Turnuva 2011-2014 yılları arasında ise Sekizli Final formatında düzenlenirken 2012-2013 sezonu şampiyonunu belirlenecek maçlar Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynandı. Organizasyonun yarı final turunda Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya gelirken 8.574 basketbolseverin katılımıyla Kadınlar EuroLeague’de seyirci rekoru kırıldı. İstanbul’da şampiyon Ros Casares olurken Fenerbahçe dördüncü, Galatasaray da beşinci oldu.

2013-2014 sezonunda ise Sekizli Format düzeninde organizasyon son kez düzenlenirken Ekaterinburg kentinde iki temsilcimiz finalde karşı karşıya geldi ve Galatasaray Odeabank şampiyonluk sevinci yaşadı.

Dörtlü Final, 2016 yılında da ülkemizde organize edilirken o yıl gerçekleştirilen turnuvada Nadezhda Orenburg’u mağlup eden UMMC Ekaterinburg şampiyonluğa ulaştı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE