Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Kadınlar EuroLeague'de Şampiyon UMMC Ekaterinburg

18.04.2021


Kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Kadınlar EuroLeague'de şampiyon Rus ekibi UMMC Ekaterinburg oldu. İstanbul Volkswagen Arena’daki final karşılaşmasında İspanya’nın Perfumerias Avenida takımını 78-68’lik skorla mağlup eden UMMC Ekaterinburg mutlu sona ulaştı.

FIBA hakemimiz Özlem Yalman'ın başhakem olarak görev aldığı mücadelenin ilk yarısını 39-30 önde tamamlayan Rus ekibi ikinci yarıda da üstünlüğünü koruyarak müsabakadan 78-68 galip ayrıldı.

Karşılaşmada UMMC Ekaterinburg adına Emma Meeseman 19, Britney Griner 14 sayı üretirken Perfumerias Avenida'da Tiffany Hayes 29 sayıyla oynadı.

Kadınlar EuroLeague'de final karşılaşmasının ardından verilen "En Değerli Oyuncu" ödülünün sahibi ise UMMC Ekaterinburg forması giyen Breanna Stewart oldu.

Kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupası, 2012 ve 2016 yıllarının ardından üçüncü kez İstanbul'da sahibini buldu. 2012 yılında İspanyol ekibi Ros Casares ve 2016 yılında da bu yılın şampiyonu UMMC Ekaterinburg zafere ulaşmıştı.

Kadınlar EuroLeague’de temsilcimiz Fenerbahçe Öznur Kablo, Sopron Basket’i 64-58 mağlup ederek turnuvayı üçüncü sırada tamamlamıştı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE