Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Milli Sporcular Vakıf Üniversitelerinde Burslu Okuyabilecek

25.07.2020


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf üniversiteleri arasında, milli sporcuların tam burslu eğitim görebilmesi hususunda bir mutabakat imzalandı.

Mutabakat kapsamında 52 vakıf üniversitesi, bakanlık tarafından son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen sporculara, üniversitelerine yerleşmeleri halinde eğitim öğretim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla yüzde 100 oranında eğitim bursu verilmesini, 2020-2021 burs yönetmeliklerinde değişiklik yapmayı, bu durumun Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda da ilanını taahhüt etti.

Buna göre; son 4 yıl içerisinde başarılı olduğu belgelendirilen, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları, Avrupa Oyunları, İslam Oyunları,  Akdeniz Oyunları ve Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali’nde, büyükler, ümitler, gençler ve yıldızlar kategorilerinden birinde madalya kazanan milli sporculara, 2020-YKS sonucuna göre vakıf üniversitelerine yerleşmeleri halinde, ilgili kurum tarafından %100 öğrenim ücreti indirimi yapılacak.

Belirtilen okullara öğrenim bursu için başvuru yapan sporcularımızın, başvurularını 17 Ağustos 2020 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildirmiş olmaları gerekmektedir.

Mutabakat kapsamındaki 52 vakıf üniversitesinin listesini görmek için tıklayınız.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE