Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Osman Solakoğlu Ödülü Sahibini Buldu

31.01.2022


Türk basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş, federasyon eski başkanlarından Osman Solakoğlu'nun anısını basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Solakoğlu Ailesi tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yılki sahibi Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) oldu.

TBF ve Solakoğlu Ailesi 2021 yılının pandemi ortamında özellikle altyapı ve okul basketbol faaliyetlerinin kısıtlı gerçekleşmesi dolayısıyla ödül için aday başvurusu almayıp, Türk basketbolcularına eğitim ve basketbol ailesine destek imkânı sunmak amacıyla 2021 yılında kurulan Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı'nı ‘Özel Ödül' ile destekleme kararı aldı.

BİDEV Hakkında
BİDEV Türk Basketbol Ailesine, ‘Destek’ ve ‘Eğitim’ imkanlarını sunan bir sivil toplum kuruluşudur. BİDEV’nın amacı; Türk basketbolcularının kültür ve eğitim seviyeleri yüksek, Cumhuriyet ilkelerine bağlı, memlekete faydalı sporcular olarak yetişmelerine katkı sağlamak, Türkiye’de basketbol sporu ile uğraşmış ve uğraşan sporcu, hakem, idareci, basketbol yazarı ve basketbola emeği geçmiş kişilere sosyal yardımlaşma ve dayanışma yoluyla destek olmaktır.

Ödül Töreni 9 Şubat Çarşamba Günü
Ödüle hak kazanan BİDEV adına Yönetim Kurulu Üyesi Derya Özyer, 9 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Nef ile JDA Dijon arasında oynanacak müsabaka öncesi düzenlenecek törende, bir şilt ile onurlandırılacak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE