Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Pınar Karşıyaka Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde İkinci Oldu

09.05.2021


Basketbol Şampiyonlar Ligi Sekizli Final Turu finalinde Pınar Karşıyaka, İspanyol ekibi Hereda San Pablo Burgos’a 64-59 mağlup oldu. Temsilcimiz bu sonuçla birlikte Rusya’nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen organizasyonda Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni ikinci sırada tamamladı.

Nagorny Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreği 15-13 İspanyol ekibinin üstünlüğü ile sona ererken devreyi de Hereda San Pablo Burgos 29-28’lik skorla önde kapadı. Üçüncü çeyreği 46-39 geride tamamlayan Pınar Karşıyaka mücadeleden de 64-59'luk skorla mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada Pınar Karşıyaka adına Amath M’Baye 17 sayı 8 ribauntla oynarken Raymar Morgan 13 sayı 6 ribauntla mücadeleyi tamamladı. İspanyol ekibinde ise Vitor Benite 15, Alex Renfroe 14 sayıyla oynadı.

2016-2017 sezonundan itibaren düzenlenmeye başlayan Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne Pınar Karşıyaka 3. kez katılıyor. 2016-2017 ve 2017-2018 sezonunda da organizasyonda yer alan temsilcimiz iki sezonda da turnuvada çeyrek finale yükselme başarısı göstermişti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda Almanya’dan Brose Bamberg, İspanya’dan RETAbet Bibao ve İtalya’dan Fortitudo Bologna ile eşleşen Pınar Karşıyaka grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off gruplarına yükseldi.

Play-off’ta da İsrail ekibi Hapoel Holon, İtalyan temsilcisi Happy Casa Brinidisi ve turnuvada yer alan bir diğer temsilcimiz Türk Telekom’un olduğu grubu ikinci sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, L Grubu’nu ilk sırada tamamlayan ERA Nymburk ile eşleşti. Yeşil-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi Sekizli Final Turu’nda çeyrek finalinde Çekya'dan ERA Nymburk'u 84-73'lük skorla yarı finalde de İspanyol Casademont Zaragoza'yı 84-79 ile saf dışı bıraktı. Finalde Hereda San Pablo Burgos’a 64-59 mağlup olan temsilcimiz turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Turnuvanın üçüncülük maçında ise Casademont Zaragoza, SIG Strasbourg'u 89-77 mağlup ederek Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü oldu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE