Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Slovenya'yı Geçen A Kadın Milli Takımımız 4’te 4 Yaptı

27.11.2022


FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda A Kadın Milli Takımımız, Slovenya’yı 80-74'lük skorla mağlup etti. Millilerimiz D Grubu'ndaki 5. maçında 9 Şubat 2023 Perşembe günü Polonya ve 6. maçında da 12 Şubat 2023 Pazar günü Arnavutluk ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılarımız her iki müsabakayı da deplasmanda oynayacak.

Mersin Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ve TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanan müsabakayı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

Ay-yıldızlılarımız; Olcay Çakır Turgut, Pelin Derya Bilgiç, Meltem Yıldızhan, Tilbe Şenyürek ve Teaira Zyaire Mc Cowan beşiyle karşılaşmaya başladı. Millilerimiz, Slovenya karşısında ilk yarıyı 43-37 önde tamamladı.

A Kadın Milli Takımımızda Teaira Zyaire Mc Cowan 26, Şerife Alperi Onar 16 ve Tilbe Şenyürek 14 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Slovenya’da ise Zala Friskovec 27 sayıyla oynadı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE