Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan Açıklama

10.08.2021


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, 9 Ağustos 2021 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yer alan, Milli Sporcumuz Nilay Yiğit Kartaltepe hakkında yapılan haber özelinde açıklamalarda bulundu.

Hidayet Türkoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Sözcü gazetesinin, 9 Ağustos 2021 tarihli yayınında Milli Sporcumuz Sayın Nilay Yiğit Kartaltepe için attığı bu densiz manşeti kınıyorum. Bir sporcu kariyerini kendi planları ve ondan beklenenler doğrultusunda istediği noktada sonlandırabilir ya da devam ettirebilir. Sayın Kartaltepe, kadın basketbolundaki başarılı kariyerini uzun yıllardır hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde en üst seviyede sürdürmektedir. Başarılı bir kadın sporcunun kariyeri hakkında hiçbir araştırma yapmadan, sadece yine başka bir hanımefendi ile olan tanışıklığı üzerinden masa başında atılan bu tür ucuz manşetler; günümüzün en önemli sorunu cinsiyet ayrımcılığının ve ötekileştirmenin temel kaynağıdır.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE