Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TBF Eğitim Kurulundan Yaz Ligi Duyurusu

23.07.2021


Dünyada ve ülkemizde süregelen pandemi koşulları yakından ve titizlikle takip edilmiş olup, sağlıklı ortamların oluşabilmesi koşulu ile 2021-2022 sezonu normal yerel lig müsabakaları öncesinde altyapıda basketbola dönüş kapsamında yaz liglerinin oynatılması planlanmaktadır.

Bu doğrultuda Federasyonumuzun yürüttüğü çalışmalar neticesinde, alınan kademeli normalleşme kararları sonrasında altyapıda basketbola dönüş ile ilgili İl Müdürlükleri tarafından ilk aşama olan “Yaz Ligi” organize edilmesi önerilmiştir. Yaz Ligi’ndeki temel hedef; altyapı yaş gruplarının 1 sezonu aşkın süredir maç yapamamış olması sebebiyle yeni sezon öncesi basketbol alışkanlıklarının tekrar kazandırılmasıdır. Bunun yanı sıra illerdeki tüm basketbol paydaşlarına yönelik yeni sezon için ön hazırlık niteliği taşımaktadır. Bu hedef doğrultusunda planlanan 2021-2022 sezonu “Yaz Ligi” organizasyonları 7 Ağustos-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Türkiye’deki tüm illerde ve tüm yaş gruplarında organize edilecektir.

Gençlik Spor İl Müdürlükleri bünyesinde Basketbol İl Temsilcileri tarafından organize edilecek Yaz Ligi, Basketbol Yerel Lig Talimatı’na göre oynanacak olup, katılım gösterecek takımların antrenörlerinin sahaya çıkış işlemlerinde vize zorunluluğu aranmayacak, “Antrenör belgesine” sahip olmaları yeterli olacaktır. 12.09.2021 tarihinden sonra başlayacak olan 2021-2022 sezonu normal yerel lig müsabakalarında Antrenör Çalışma Usul ve Esasları Talimatı’nın 6. maddesi geçerli olup, vize şartı zorunluluğu aranacaktır.

Detaylı bilgiye Eğitim Kurulu sayfasında yer alan vize işlemleri bölümünden ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE