Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın Açılış Maçında Yener Yılmaz Görev Yapacak

24.07.2021


FIBA hakemlerimizden Yener Yılmaz, basketbolda Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılış müsabakası olan İran – Çekya karşılaşmasını yönetecek.

25 Temmuz Pazar günü TSİ 04.00’de başlayacak olan müsabakada Yener Yılmaz ile birlikte Kanada’dan Matthew Leigh Kallio ve Avustralya’dan Scott Beker görev yapacak.
 

Yener Yılmaz hakkında
1981 Ankara doğumlu Yener Yılmaz, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bölümü mezunudur. 1999 yılında hakemliğe başlayan Yılmaz, 2003 yılında A klasmanına yükselmiş ve gösterdiği başarıyla birlikte 2013 yılında FIBA kokartı almıştır. 

Yener Yılmaz kariyeri boyunca 2014 ve 2018'de olmak üzere iki kez FIBA Kadınlar Dünya Kupası, 2019 yılında da FIBA Erkekler Dünya Kupası'nda görev yapmıştır. Başarılı hakem EuroBasket 2017'de de düdük çalarken, alt yaş kategorilerinde 4 kez dünya şampiyonalarında görev almış ve yine alt yaş kategorilerinde Avrupa Şampiyonaları'nda düdük çalmıştır. Yener Yılmaz ayrıca 2018 yılında Sidigas Scandone Avellino – Umana Reyer Venezia arasında oynanan FIBA Europe Cup finalinde görev almıştır.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE