Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türk Hakemliğinin Başarısı FIBA'ya Örnek Oldu

13.04.2021


12 Nisan 2021 tarihinde FIBA tarafından düzenlenen “Başarıya Giden Adımlar” isimli webinarda konu “Türk Basketbol Hakemliği ve Profesyonel Hakemlik” oldu.

FIBA’ya üye ülkelerden 200’ün üzerinde katılımcının katıldığı webinarın moderatörlüğü FIBA Hakem Direktörü Carl Jungebrand tarafından yapıldı. Webinara Türkiye Basketbol Federasyonu’nu temsilen konuşmacı olarak Merkez Hakem Kurulu üyesi ve FIBA eğitmeni Dr. Rüştü Nuran, Türkiye Basketbol Federasyonu’nda profesyonel hakem olarak görev yapan FIBA hakemleri Yener Yılmaz, Özlem Yalman, Mehmet Karabilecen ve Sinem Tetik katıldı.

Webinarın ilk bölümünde Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 2017 yılından itibaren uygulamaya başlatılan profesyonel hakemlik sisteminin hayata geçirilmesi, dört sene boyunca Türkiye Basketbol Federasyonu yönetiminin profesyonel hakemlik konusunda destek ve kararlılığı Dr. Rüştü Nuran vurgulandı. Webinarın ikinci bölümünde 2016 senesinde FIBA ile ortaklaşa planlanan "Kadın hakemlerin teşvik edilmesi" ve “ERIC” programı ile hakem değerlendirilmesi konusunda beş sene içerisinde olan gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı.

FIBA Hakem Direktörü Carl Jungebrand, Türkiye’de en üst ligde görev yapan dört kadın hakem yer aldığı ve bunun tüm dünya ülkeleri arasında en yüksek sayı olduğu, ayrıca Türkiye’de üç kadın FIBA hakeminin bulunduğu (önümüzdeki 2021 -2023 lisans döneminde bu sayı dört olarak gerçekleşecek) ve bu konuda da Türkiye’nin lider konumda yer aldığı bilgisini katılımcılara aktardı.

Webinarın son bölümünde ise dört profesyonel hakemimiz katılımcıların sorularını cevapladı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE