Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Turkish Airlines Euroleague'de Final Maçı Öncesi Basın Toplantısı Düzenlendi

29.05.2021


Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunun şampiyonluk müsabakasında İspanya temsilcisi Barcelona'yla karşılaşacak Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman ve milli oyuncu Shane Larkin basın toplantısına katıldı.

Almanya'nın Köln kentinde müsabakanın oynanacağı Laxess Arena'da düzenlenen basın toplantısında Ergin Ataman, her iki takımın da zorlu yarı final maçları oynadığını dile getirerek, "Şimdi final maçının keyfini yaşayacağız. 2019'dan sonra üst üste oynadığımız ikinci final maçı. Biz de rakibimiz gibi yorgunuz. Elbette güzel bir maç çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız. Tüm takımlar şampiyon olmak için buraya geliyor. Hangi takımın oyuncuları en iyi performansını sahaya yansıtırsa, o takım şampiyonluğa uzanacak. İki müthiş takım finalde mücadele edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Göze hoş gelen ve tempolu bir basketbol oynadıklarını vurgulayan Ergin Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben oyunculara özellikle de hücumda her türlü özgürlüğü veriyorum. Bundan dolayı hücum takımı olduğumuzu düşünüyorsunuz ama bizim hücumumuz savunmadan başlıyor. Önce iyi bir savunma yapıyor olmanız lazım ki ondan sonra geçiş hücumu sayıları, tempolu basketbol sayıları bulabilesiniz. Bu seviyeye iyi bir savunmanız olmadan gelemezsiniz. Ben mutluyum çünkü basketbolseverler bizim basketbolumuzdan gerçekten keyif alıyorlar. Oyuncularımız da son üç yıldır bir arada olmaktan, birlikte oynamaktan çok büyük keyif alıyorlar. Topu çok iyi paylaşıyorlar."

Final maçı için iddialı konuşan Ataman, "Her maç belki farklı başlangıçlarımız olabiliyor ama kazanmanın yolunu tıpkı dün olduğu gibi şu veya bu şekilde mutlaka buluyoruz. Larkin dün belki çok fazla sayı atmadı ama şuna eminim, Euroleague şampiyonluğunu kazandıran oyuncu olacak. Tıpkı son iki sezondur bize her şeyini verdiği gibi." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in milli oyuncusu Shane Larkin ise, "Başantrenörümüzün güveni çok önemli. Gerçekten bana çok güvendi. Bana müthiş bir özgürlük verdi ve şu an olduğum oyuncu haline gelmemde müthiş destek oldu. Umarım her zamanki oyunumu sahaya yansıtacağım ve şampiyon olacağız. Tabii ki şampiyonluğu tek bir oyuncu kazandırmıyor. Tüm takım oyuncularının katkısı son derece önemli. Ben de elimden gelen her şeyi ortaya koyacağım. Önemli olan bireysel performanstan ziyade, takım olarak şampiyonluğa ulaşmamız." şeklinde konuştu.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE