Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2021-2022 Sezonu Fikstürü Belirlendi

24.08.2021


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2021-2022 sezonu fikstürü çekildi.

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki organizasyon, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) YouTube kanalından da naklen yayınlandı.

Fikstür çekimine, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Serhan Antalyalı ve Aydın Şerbetçioğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı, TBF yetkilileri ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı.

Kura çekiminde açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF CEO'su Ömer Onan, "2021-2022 sezonunun hepimize hayırlı olmasını dilerim. Biliyorsunuz yaklaşık 2 senedir pandemiyle mücadele ediyoruz ve bu durum kulüplerimizi de bizleri de yıprattı. Önümüzdeki yıl, lisans çıkartmaya geldiğinizde aşı kartı olanlardan 3 ay boyunca test istemeyeceğiz. Bu kişiler her maç öncesi test olmayacak. Aşıyı reddeden oyuncu ya da staff’tan yeniden test isteyeceğiz. Şu an planlamalar üzerinde çalışıyoruz ve yakın dönemde açıklayacağız. Maçlarımızı muhtemelen yüzde 50 seyirciyle seyirciyle oynayacağız. Onlarla ilgili de protokollerimiz bulunuyor. Tekrardan basketbol seyirciyle oynansın istiyoruz çünkü boş salon kimseyi mutlu etmiyor. Ek önemlere gerek kalmaz ve pandemi gündemimizden çıkar diye umuyorum. Tarihte ilk kez TKBL’de ‘sponsor’ adı altında takımlarımıza yardımlar yaptık. Bu sene de inşallah devam edeceğiz. Başkanımıza teşekkür ediyorum.  Pandeminin de olmadığı ve sadece basketbolun konuşulduğu bir sezon olmasını diliyorum." dedi.

TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer de "Daha önce hiç yaşamadığımız ve savaşmayı birlikte öğrendiğimiz pandemi ortamına rağmen sizlerin büyük desteğiyle, geçtiğimiz sezonu sorunsuz tamamladık. Bu süreçte emeği geçen tüm kulüp yetkililerine, teknik ve idari heyetlere, sporcu kardeşlerimize uyumlu çalışmaları için teşekkürlerimi sunarım. TBF Sağlık Kurulu’nun tavsiyeleri ile şekillenen 2021-2022 sezonunda müsabakaları hangi koşullarda oynayacağımız ve seyirci sayıları ile ilgili çalışma bitmek üzere. Çok yakında paylaşımını yapacağız.  Geçtiğimiz sezon pek çok müsabakamız TBF TV’den canlı olarak yayınlandı. Ve bu konuda çok olumlu tepkiler aldık. Bu sezondan itibaren tüm müsabakaların TBF TV’den canlı olarak yayınlanması mecbur hale gelmiştir. Tüm takımlarımıza sağlıklı ve başarılı bir sezon dilerim." şeklinde konuştu.

Teknik detayların paylaşıldığı kura çekiminde, Kadınlar Federasyon Kupası eşleşmeleri de belirlendi.

Kadınlar Federasyon Kupası grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu
Karşıyaka Çarşı Koleji
Çeşme Basketbol
Rize Belediyesi
Antalya Güneşi

B Grubu
Bodrum Karya
Botaş Gelişim
Samsun Basketbol İhtisas
Fenerbahçe Gelişim

C Grubu
Tarsus Belediye
Urla Belediyesi
Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor
Nilüfer BSD

D Grubu
Emlak Konut
HDI Sigorta Yalova VIP
Mersin Büyükşehir Belediyesi
Adana Basketbol

TKBL’de 2021-2022 sezonu fikstürüne ulaşmak için tıklayınız.

26 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Kadınlar Federasyon Kupası programına ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE