Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

SAHNE GENÇLERİN
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

All-Star’da Son 10 Yılın 3 Sayı Şampiyonlarını İnceledik

16.01.2020 10:00:00


ING All-Star 2020’de gerçekleştirilecek üç sayı yarışmasında ligin en yetenekli şutörleri sahne alacak. Geride bıraktığımız son 10 yılda, All-Star organizasyonunda 3 sayı çizgisinin gerisinden ortaya konan performansları sizler için derledik:

2010 – Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka)
Kayseri’de 2010 yılında düzenlenen All-Star organizasyonunun üç sayı yarışmasında Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka) şampiyonluğa ulaştı. 

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Engin Atsür’ün yanı sıra, James Baron (Mersin Büyükşehir Belediyesi), Ryan Toolson (Pınar Karşıyaka), Serkan İnan (Antalya Büyükşehir Belediyesi) ve Simas Jasaitis (Galatasaray Cafe Crown) forma giydi.

İlk turun ardından Engin Atsür, Ryan Toolson ve James Baron, finale yükselen oyuncular oldu. Beşiktaş Cola Turka’dan Engin Atsür 19 puanla 2010 yılında üç sayı yarışmasında şampiyonluğa ulaşırken, Ryan Toolson 18 puanla ikinci ve James Baron da 16 puanla üçüncü oldu.

2011 – Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker)
Ankara’da 2011 yılında gerçekleştirilen All-Star etkinliğinde Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker), üç sayı yarışmasını ilk sırada tamamladı.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star organizasyonun üç sayı etkinliğinde Ömer Onan ile birlikte; David Holston (Pınar Karşıyaka), Alvin Snow (Medical Park Trabzonspor), Michal Ignerski (Beşiktaş Cola Turka ), Yunus Çankaya (Türk Telekom ) ve Rasim Başak (Türk Telekom) yer aldı.

İstasyonları 14 puan alarak tamamlayan Ömer Onan’ın şampiyonluğa ulaştığı üç sayı yarışmasında Alvin Snow 9 puanla ikinci ve Rasim Başak da 6 puanla üçüncü sırayı aldı.

2012 – Jonathan Gibson (Trabzonspor Basketbol)
Trabzon’da Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star üç sayı yarışmasında Jonathan Gibson (Trabzonspor Basketbol) şampiyonluğa ulaştı.

2012 yılında gerçekleştirilen organizasyonda Jonathan Gibson’ın yanı sıra; Sasha Vujacic (Anadolu Efes), Guy Fischer (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Stevan Jelovac (Antalya Büyükşehir Belediyesi) ve Zoran Erceg (Beşiktaş Milangaz) katıldı.

Eleme turunun ardından Jonathan Gibson ve Stevan Jelovac finale yükseldiler. Final istasyonlarını Jonathan Gibson 17 puanla tamamlayarak şampiyon olurken, Stevan Jelovac da 13 puanla ikinci oldu.

2013 – Kirk Penney (TED Ankara Kolejliler)
2013 yılında gerçekleştirilen All-Star organizasyonunun üç sayı etkinliğinde Kirk Penney (TED Ankara Kolejliler) şampiyonluğa ulaştı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen All-Star etkinliğinde Kirk Penney ile birlikte; Lionel Chalmers (Aliağa Petkim), Melih Mahmutoğlu (Erdemir), Jon Diebler (Pınar Karşıyaka), Daniel Harris Brown (Türk Telekom), Ogün Sevinç (Hacettepe Üniversitesi), Kirk Penney (TED Ankara Kolejliler) ve Bekir Yarangüme (Olin Edirne) yer aldı.

Kirk Penney’nin istasyonları 18 puan toplayarak birinci sırada tamamladığı yarışmada; Ogün Sevinç 17 puanla ikinci ve Bekir Yarangüme de 11 puanla üçüncü oldu.

2014 – Kirk Penney (Trabzonspor Medical Park)
Mersin’de 2014 yılında gerçekleştirilen All-Star etkinliğinde Kirk Penney (Trabzonspor Medical Park), üç sayı yarışmasını ilk sırada tamamladı.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star organizasyonunun üç sayı etkinliğinde Kirk Penney ile birlikte; Cenk Akyol (Galatasaray Liv Hospital), Chris Lofton (Beşiktaş İntegral Forex), Dusko Savanovic (Anadolu Efes), Kirk Penney (Trabzonspor Medical Park), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Ülker) ve Troy DeVries  (Torku Konya Selçuk Üniversitesi) yer aldı. 

Kirk Penney’in 18 puan toplayarak şampiyonluğa ulaştığı üç sayı yarışmasında; Cenk Akyol 12 puanla ikinci ve Troy DeVries de 11 puanla üçüncü oldu.

2015 – Michael Jenkins (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
2015 yılında gerçekleştirilen All-Star organizasyonunun üç sayı etkinliğinde Michael Jenkins (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) şampiyonluğa ulaştı.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star etkinliğine Michael Jenkins ile birlikte; Milko Bjelica (Anadolu Efes), Şafak Edge (Banvit), John Shurna (Darüşşafaka Doğuş), Renaldas Seibutis (Darüşşafaka Doğuş), Andrew Goudelock (Fenerbahçe Ülker) ve Jaka Lakovic (Royal Halı Gaziantep) katıldı.

İstasyonları 15 puan toplayarak tamamlayan Michael Jenkins’in şampiyonluğa ulaştığı etkinlikte; Renaldas Seibutis 12 puanla ikinci ve John Shurna da 9 puanla üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

2016 – Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe)
İstanbul’da 2016 yılında gerçekleştirilen All-Star etkinliğinde Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe), üç sayı yarışmasını ilk sırada tamamladı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen All-Star organizasyonun üç sayı etkinliğinde Melih Mahmutoğlu ile birlikte; Vladimir Micov (Galatasaray Odeabank), Jon Diebler (Anadolu Efes), Adrian Moerman (Banvit), Michael Jenkins (Türk Telekom) ve Andy Rautins (Royal Halı Gaziantep) yer aldı.

Melih Mahmutoğlu’nun 21 puanla şampiyonluğa ulaştığı üç sayı yarışmasında Jon Diebler 11 puanla ikinci ve Michael Jenkins de 8 puanla üçüncü olarak etkinliği tamamlandı.

2017 – Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe)
2017 yılında gerçekleştirilen All-Star organizasyonunun üç sayı etkinliğinde Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe) şampiyonluğa ulaştı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen All-Star yarışmasına Melih Mahmutoğlu ile birlikte; Birkan Batuk (Darüşşafaka Doğuş), Sean Armand (İstanbul BBSK), Michael Thompson (Beşiktaş Sompo Japan), Marcus Denmon (Gaziantep Basketbol) ve Vasilije Micic (Tofaş) katıldı. 

İstasyonları 22 puan toplayarak ilk sırada tamamlayan Melih Mahmutoğlu’nun şampiyon olarak tamamladığı etkinlikte, Vasilije Micic de 10 sayıyla ikinci sırayı aldı. 

2018 – Brady Heslip (Trabzonspor)
İstanbul’da 2018 yılında gerçekleştirilen All-Star etkinliğinde Brady Heslip (Trabzonspor) üç sayı yarışmasında şampiyonluğa ulaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star üç sayı organizasyonunda şampiyonluğa ulaşan Brady Heslip ile birlikte; Scott Wood (Pınar Karşıyaka), William Baron (Eskişehir), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Doğuş), Ryan Toolson (İstanbul BBSK) ve Sertaç Şanlı (Beşiktaş Sompo Japan) yer aldı.

Brady Heslip’in 22 puanla ilk sırayı aldığı üç sayı yarışmasında; Scott Wood ise 9 puanla ikinci olarak etkinliği tamamladı.

2019 – Marko Guduric (Fenerbahçe Beko)
2019 yılında gerçekleştirilen All-Star organizasyonunda Marko Guduric (Fenerbahçe Beko), üç sayı yarışmasını ilk sırada tamamladı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen All-Star yarışmasına Marko Guduric ile birlikte; Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes), Andy Rautins (Bahçeşehir Koleji), Can Maxim Mutaf (Beşiktaş Sompo Japan), Aaron Harrison (Galatasaray), Yiğit Arslan (Tofaş) ve Sylven Landesberg (Türk Telekom) katıldı. 

Marko Guduric’in 20 puanla şampiyonluğa ulaştığı üç sayı yarışmasında Andy Rautins ise 16 puanla ikinci olarak organizasyonu noktaladı.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE