Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

SAHNE GENÇLERİN
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Herbalife Nutrition KBSL'de Şampiyon Fenerbahçe Öznur Kablo

11.05.2021 15:57:31


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Öznur Kablo Galatasaray’ı 71-56 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte sarı-lacivertli takım seriyi 3-0 önde tamamlayarak 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla noktaladı.

Fenerbahçe Öznur Kablo bu sonuçla birlikte ligde 15. şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Mehmet Fatih Öztürk, TBF Asbaşkanı Dr. Yılmaz Argüden, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Serhan Antalyalı, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı ve TBF yöneticileri de takip etti.

Galatasaray’ın ev sahipliğindeki serinin üçüncü maçı Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynandı.

Mücadelenin ilk çeyreği 27-17 Fenerbahçe Öznur Kablo’nun üstünlüğü ile sona ererken sarı-lacivertli takım devreyi de 39-28 önde geçti. Fenerbahçe Öznur Kablo forması giyen Alina Iagupova 15, Kayla McBride da 12 sayıyla karşılaşmanın ilk yarısında çift haneli sayılara ulaştı.

Üçüncü çeyreği 58-42 üstünlükle kapayan Fenerbahçe Öznur Kablo son çeyrekte de bu üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 71-56 galip ayrıldı.

Maçta Fenerbahçe Öznur Kablo adına Kayla McBride 23, Alina Iagupova 18 sayıyla oynarken Galatasaray’da Kuanitra Holingsvorth 17, Epifaniya Prints 12 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

Karşılaşma sonunda Fenerbahçe Öznur Kablo'ya şampiyonluk kupasını TBF Asbaşkanı Dr. Yılmaz Argüden takdim ederken Galatasaray'a ise ikincilik plaketi ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Serhan Antalyalı verdi.

Final serisinin 'En Değerli Oyuncusu' Fenerbahçe Öznur Kablo'dan Kayla McBride olurken sarı-lacivertli oyuncuya ödülünü TBF CEO'su Ömer Onan takdim etti.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde final serisinde alınan sonuçlar şu şekilde:

6 Mayıs Perşembe
16.00 Fenerbahçe Öznur Kablo 73–66 Galatasaray (1-0)

8 Mayıs Cumartesi
16.00 Fenerbahçe Öznur Kablo 70–57 Galatasaray (2-0)

11 Mayıs Salı
15.00 Galatasaray 71–56 Fenerbahçe Öznur Kablo (3-0) 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE