Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

SAHNE GENÇLERİN
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Şampiyon: Fenerbahçe Beko

13.06.2024 00:26:00


Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-2024 sezonu play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Anadolu Efes’i uzatmada 80-72’lik skorla mağlup etti. Seride durumu 3-1’e getiren Fenerbahçe Beko bu sonuçla 2023-2024 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Yöneticileri takip etti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi ekip 36-33 önde tamamladı. Fenerbahçe Beko’da Tarık Biberoviç 19 ve Nigel Hayes Davis 16 sayıyla oynadı. Anadolu Efes’te ise Elijah Bryant 20 sayı kaydetti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Beko’ya kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, madalyalarını ise TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sarımermer ve Semih Beken takdim etti. Ligde final oynama başarısı gösteren Anadolu Efes’e ikincilik şildini TBF Asbaşkanı Dr. Yılmaz Argüden, madalyalarını ise TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Ballı ve Alper Arıkoğlu sundu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Fenerbahçe Beko oyuncusu Nigel Hayes-Davis’e ödülünü Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Dr. Doğan Başar verdi.

Karşılaşmanın detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi programı ve alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE