Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020’de Şampiyon: Fenerbahçe Beko

16.02.2020 19:24:20


Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020 finalinde Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka Tekfen’i 74-71’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Ankara Spor Salonu’ndaki Darüşşafaka Tekfen – Fenerbahçe Beko mücadelesini Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan ve TBF yetkilileri de takip etti.

Darüşşafaka Tekfen mücadeleye; Gary Browne, Sinan Güler, Bonzie Colson, Jarrod Jones ve Jonathan Hamilton, Fenerbahçe Beko da Kostas Sloukas, Nando De Colo, Nikola Kalinic, Luigi Datome ve Jan Vesely beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 30-30 eşitlikle tamamlanırken, Fenerbahçe Beko’da Luigi Datome, Kostas Sloukas ve Nando De Colo 15’er sayıyla oynadı. Darüşşafaka Tekfen’de ise Jonathan Hamilton 20 ve Doğuş Özdemiroğlu ile Bonzie Colson 13’er sayıyla mücadeleyi noktaladı.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020’de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko’ya şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Asbaşkanı Dr. Yılmaz Argüden ile Solgar Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ütebay sundu.

Kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren Darüşşafaka Tekfen’e ikincilik madalyaları ile finalist şiltini, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar ve Serhan Antalyalı takdim etti.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Fenerbahçe Beko oyuncusu Luigi Datome’ye ödülünü, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Solgar Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Özata sundu.

Mücadelenin hakemleri Erşan Kartal, Sinan İşgüder ve Ayşe Nur Yazıcıoğlu’na TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu plaketlerini verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE