Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Yeni Yıl Mesajı

31.12.2019 10:30:00


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yeni yıl mesajı yayınladı. Türkoğlu, mesajında 2019 yılının sportif ve kurumsal anlamda değerlendirmesini yaptı.

 Hidayet Türkoğlu’nun mesajı şu şekilde:

“Basketbol ailemizin değerli üyeleri ve sevgili basketbolseverler,

Türk basketbolu için çok önemli bir yıl olmaya aday, kurumsal ve sportif alanda hedeflerimize ulaşmayı dilediğimiz 2020 yılını heyecanla karşılıyoruz.

Otoriteler tarafından Avrupa’nın en iyi ligleri arasında gösterilen ING Basketbol Süper Ligi ve Herbalife Nutrition Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden takımlarımızı 2019 yılı performansları için tebrik ediyorum. 2019’da ilk kez iki Türk takımı birden, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi’nde dörtlü final oynayarak bizleri gururlandırdılar.

Bir jenerasyon değişikliği sürecinden geçen A Erkek Milli Takımımız, FIBA 2020 Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’na katılmaya hak kazandı. Genç oyuncularımızın gösterdikleri performans gelecek adına bizleri umutlandırırken; 23-28 Haziran tarihlerinde Kanada’nın Victoria kentinde, Tokyo 2020’ye gidebilmek için mücadele edecek millilerimize başarılar diliyorum.

Basketbolu Türkiye’nin her köşesine yayma ve çocuklarımızın mümkün olduğunca erken yaşta basketbolla tanışmasını sağlayarak, geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesine katkıda bulunma yolunda, 2019’da da önemli adımlar katettik. Uzun yıllardır devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları 5 ilde daha faaliyete başlayarak Türkiye’de 28 ile yayıldı. ‘Haydi Sahaya’ projesiyle yeni sahalar yaparak, yeni okullara ve binlerce yeni öğrenciye daha ulaştık.

Geride bıraktığımız yıl, basketbolun hayatımızın her alanına temas edebilmesi için kurumsal iş birliklerine de önem verdiğimiz bir yıl oldu. Ülkemizin gururu Türk Kızılay ile gönül birliğimizi, ‘Kızılay Basketbol El Ele’ diyerek; iyilikte iş birliğine çevirdik.

2019’un son günlerinde ise, en heyecan duyduğumuz projelerden biri olan basketbol yayınları oluşturmak adına çok önemli bir adım attık. Basketbolun geleceğini şekillendirirken, geçmişimizi de kayıtlara geçiren, basketbol tarihi albümümüzü, ‘Türkiye’nin Basketbol Aşkı’ kitabını yayımladık.

2019 yılındaki sponsor sayımız ve sponsorluk gelirlerimiz, Türk basketbolunun marka değerinin ne kadar yükseldiğini ispatlarcasına artışını sürdürdü. Gerek lig ve organizasyonlar, gerekse milli takımlar seviyesinde birçok yeni sponsorluk anlaşması imzaladık. Bu süreçte bizimle iş birliği yapan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Türk basketbolunu daha iyi yerlere getirmemize katkı verecek bu iş birliklerinin 2020’de de artarak sürmesini temenni ediyorum.

Basketbol ailemizin değerli üyeleri ve sevgili basketbolseverler,

Yeni yılın, ülkemiz ve milletimiz için güzellikler getirmesini temenni eder, tüm basketbolseverlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerken; ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, spor başarılarının artması ve sporun birleştirici gücünün anlatılması yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğimizi de belirtmek isterim.

Bu düşüncelerle yeni yılınızı kutlar, herkese spor ve sağlık dolu bir yıl dilerim."

Hidayet Türkoğlu
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE