Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

BASKETBOL SÜPER LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası 29 Haziran – 7 Temmuz'da İstanbul'da

6.05.2024 11:01:25


FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası 29 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası, Sinan Erdem Spor Salonu ve Ahmet Cömert Spor Salonu’nda organize edilecek. Birçok basketbol organizasyonu için ilk sahne olma özelliği taşıyan FIBA U17 Dünya Kupası'nda Türkiye’nin yanı sıra, Arjantin, Avustralya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Gine, İtalya, Litvanya, Yeni Zelanda, Filipinler, Porto Riko, İspanya ve ABD mücadele edecek. 

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası kura çekiminin ardından gruplar şu şekilde:

A Grubu: İspanya, Litvanya, Filipinler, Porto Riko
B Grubu: Çin, ABD, Fransa, Gine
C Grubu: Türkiye, Arjantin, Yeni Zelanda, İtalya 
D Grubu: Mısır, Almanya, Kanada, Avustralya
 

İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek FIBA U17 Dünya Kupası logosunda ise; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ana temasıyla tanıtılan logoda kırmızı ve beyaz renkler ön plana çıkarıldı. Mavi renk ise organizasyonun İstanbul’da oynanmasına atıfta bulunarak, ikinci tema rengi olarak seçildi. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan ve üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul, tarih boyunca farklı kültürleri tek çatı altında bir araya getirmiştir. Logoda kullanılan köprü elementi İstanbul’un birleştirici coğrafi özelliğine referans oldu. Ayrıca FIBA tarafından açıklanan logoda Türkiye’nin, Avrupa’nın en genç ve dinamik nüfusu olmasına vurguda bulunularak aktif sembollere yer verildi.
 

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası 2026 yılında da Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Organizasyon daha önce 2022 yılında İspanya’da düzenlenmişti. 2020 yılında ise COVID-19 pandemisi nedeniyle iptal edilmişti.

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası Turnuva Formatı şu şekilde:

Grup aşamasında organizasyona katılan 16 takım, her biri 4 takımdan oluşan 4 gruba (A, B, C ve D) ayrılacak. Her takım kendi grubundaki diğer tüm takımlara karşı mücadele edecek. Final aşamasında tüm takımlar, A ve B ile C ve D grupları arasında geçiş yapacakları Son 16 Turu'na katılmaya hak kazanacak. Son 16 turunun maçının galipleri Çeyrek Finale yükselirken, kaybedenler 9-16. sıralar için klasman maçlarına çıkacak.


Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE