Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

A Erkek Milli Takımımız Hollanda’yı Mağlup Etti

29.11.2020 18:37:31


FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımız, Hollanda’yı 73-71'lik skorla yendi.

Millilerimiz, grubundaki beşinci maçında 20 Şubat 2021 tarihinde İsveç ile karşılaşacak.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ve NTV’den naklen yayınlanan mücadeleyi; Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Mehmet Fatih Öztürk, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Emin Balcı ve TBF yetkilileri takip etti.

Hollanda karşısında müsabakaya Shane Larkin, Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Berkan Durmaz ve Sertaç Şanlı beşiyle başlayan millilerimiz, rakibi karşısında mücadelenin ilk yarısını 41-37 önde tamamladı.

A Erkek Milli Takımımızda Shane Larkin 23, Sertaç Şanlı 13 ve Alperen Şengün 9 sayıyla oynadı. Hollanda’da ise Charlon Kloof 17, Yannick Franke 14 ve Roeland Schaftenaar 13 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın ardından Başantrenör Orhun Ene ile milli oyuncular Göksenin Köksal, Sertaç Şanlı ve Shane Larkin şu şekilde konuştu:

Orhun Ene (A Erkek Milli Takım Başantrenörü)
“Hırvatistan maçında da ortaya büyük bir emek koyduk, ancak karşılaşmanın başını ve sonunu kötü oynadık. Bugün farklı kazanabileceğimiz bir maçtı. Bundan sonra birlikte çalışma imkânı buldukça daha iyiye gideceğiz. Bizim teknik açıdan çok mental hazırlığa ihtiyacımız var. İlerleyen dönemde, sahaya çıktığımızda o güveni ve enerjiyi göstermemiz lazım. O zaman her şey daha da iyiye gidecek. Umarım, bu galibiyet bir başlangıç olacaktır. Bugün kazandığımız için mutluyuz.”

Göksenin Köksal (A Erkek Milli Takım Oyuncusu)
“Daha farklı bir skorla kazanabileceğimiz bir maçtı. Hollanda’dan daha iyi bir takımız. Bugün, ikili averajı da lehimize çevirecek skoru alabilirdik. Ancak yine de kazandığımız için mutluyuz. Çok kısa süredir bir aradayız ve Orhun Ene önderliğinde her geçen gün daha da iyi olacağız.”

Sertaç Şanlı (A Erkek Milli Takım Oyuncusu)
“Maça iyi bir başlangıç yaptık ama bazı basit hatalarla ritmimizi kaybettik. İlk yarıyı daha farklı kapatabilirdik. 2. yarıya savunma anlamında iyi başlasak da hücumda boş atışlardan yararlanamadık. Sonuç olarak iyi bir galibiyet aldık. Bu mücadelemizi önümüzdeki maçlara da yansıtarak gruptan çıkmayı umuyoruz.”

Shane Larkin (A Erkek Milli Takım Oyuncusu)
 “Yeni bir takımız. Birlikte çok fazla zaman geçiremedik. Yine de bugün, bir önceki maçımızdan daha iyi bir oyun oynayarak kazandık. İhtiyacımız olan da buydu. Burada olduğum ve bu formayı giydiğim için çok gururluyum. Bugün kazanmamız gereken bir maçtı ve başardık. Şimdi kalan maçlarımızı tek tek düşüneceğiz. Savaşacağız ve daha iyiye gideceğiz. Oynadığımız her maçı kazanmak için sahada olacağız.”

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE