Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ
Nilay Aydoğan Sezonu Özgür Adıgüzel Sezonu

TBF Yönetici Eğitimi Başlıyor

14.04.2020 16:39:04


Basketbol kulüplerinde çalışmaya aday veya çalışan yöneticilerin kapasitelerini en üst düzeye çıkarabilmek amacıyla, ulusal ve uluslararası standartlar göz önünde bulundurularak Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından hazırlanan TBF Yönetici Eğitimi programı hayata geçiyor. 

TBF Yönetici Eğitim Programı, uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenecek olup, sınıf eğitimleriyle de desteklenecektir. Bu eğitim programı, TBF tarafından Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile yapılan işbirliği kapsamında, üniversite bünyesinde hizmet veren Sürekli Eğitim Merkezi ve Uzaktan Eğitim Birimi’nin desteği ile gerçekleşmektedir.

Yönetici, antrenör ve basketbolcu geçmişi olan kişiler akademi.tbf.org.tr adresi üzerinden denklik başvurusunda bulunabilirler.

Eğitimin Amacı Nedir?

TBF Yönetici Eğitim Programı’nın amacı üst düzey donanıma sahip basketbol yöneticileri yetiştirmek ve bu sayede kulüplerin en verimli şekilde yönetilebilmesini sağlamaktır.

Neden Uzaktan Eğitim?

TBF Akademi kişilerin yöneticilikle ilgili eğitimlere uygun olduğu her an ulaşabilmesini sağlar. Yoğun basketbol sezonu sırasında turnuva ve antrenmanları farklı zamanlarda olan kişilerin eğitime daha kolay erişebilmesine yardımcı olur. Uzaktan eğitim yöntemi ile düzenlenen bu eğitim final sınavı öncesi düzenlenecek 2 günlük sınıf eğitimleri ile de desteklenir.

TBF Yönetici Eğitimi Kaç Kademeden Oluşur?

TBF Yönetici Eğitimi;

· 1. Kademe (C Kategorisi) Yönetici Eğitimi,

· 2. Kademe (B Kategorisi) Yönetici Eğitimi,

· 3. Kademe (A Kategorisi) Yönetici Eğitimi

olmak üzere üç kademeden oluşur.

Adaylar üst kademe eğitimine başvurabilmek için bulunduğu yöneticilik kademesinde en az iki yılı doldurmak, her sezon için yönetici lisansının vize işlemini gerçekleştirmek ve uluslararası yönetici seminerine katılmak zorundadırlar.

Yönetici Eğitimi bilgi kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz.

Eğitim Adımları Nelerdir?

Yönetici Eğitimi iki farklı plan üzerinden kurgulanmıştır. İlki geçmişinde basketbol alanında yönetici, antrenör, basketbolcu veya diğer saha dışı görevlerde bulunmuş kişilerin sisteme entegre edilmesi için hazırlanan denklik aşamasıdır.

İkincisi ise kariyerine yeni başlayan kişilerin ulaşabileceği, 3 kademeden oluşan Yönetici Eğitimi Programı’dır. Bahçeşehir Üniversitesi ile yapılan iş birliği sonucunda hazırlanmış basketbol yöneticiliği alanında teknik bilgilere ulaşacağı uzaktan eğitimin 1. Kademe (C Kategorisi) Yönetici Eğitimi derslerine adaylar akademi.tbf.org.tr adresinden başvurabilirler. Uzaktan eğitimi tamamlayan adaylar önce vize sınavına ardından da sertifika sınavına girecekler. Başarılı olmaları halinde 1. Kademe (C Kategorisi) yönetici olarak akredite olacaklar. İki yıl boyunca seminerlere katılarak vize işlemlerini gerçekleştiren kişiler 2. Kademe (B Kategorisi) Yönetici Kursu’na katılmaya hak kazanırlar.

Yönetici Sertifikası Neden Önemlidir?

2020-2021 sezonundan itibaren kulüplerde görev alacak olan yöneticilerde sertifika zorunluğu aranacaktır. Bununla birlikte kulüpler, bünyesinde çalışan yöneticilerle sözleşme yapmak zorunda olacaktır.

İlgili tarihlerde denklik başvurusunda bulunup belge almaya hak kazanan kişiler 4 (dört) sezon boyunca anlaştıkları kulüplerde kategori şartı aranmaksızın vize işlemleri için gerekli şartları yerine getirmeleri kaydıyla çalışabileceklerdir.

2019-2020 Eğitim Yılı ve Denklik Takvimi

·       1. Kademe (C Kategorisi) Yönetici Eğitimi:

O Kayıt Başlangıç Tarihi: 13 Nisan 2020, Pazartesi

O Kayıt Bitiş Tarihi: 24 Temmuz 2020, Cuma

O Sınıf Eğitimi ve Sınav Tarihi: 6 Ağustos 2020, Perşembe - 7 Ağustos 2020, Cuma

O Sınıf Eğitimi ve Sınav Tarihi: 10 Eylül 2020, Perşembe – 11 Eylül 2020, Cuma

·       2. Kademe (B Kategorisi) ve 3. Kademe (A Kategorisi) Yönetici Eğitimleri 2020-2021 Eğitim Yılı’nda açılacaktır.

·       Uluslararası Yönetici Semineri tarihi ve yeri Federasyon tarafından ileri bir tarihte duyurulacak şekilde, 2020-2021 Eğitim Yılı’ndan itibaren düzenlenecektir.

·       Basketbolcu, Antrenör ve Yönetici Geçmişi İle Yapılacak Denklik Başvurusu:

O Başlangıç Tarihi: 20 Nisan 2020, Pazartesi

O Bitiş Tarihi: 17 Temmuz 2020, Cuma

Nasıl Kayıt Olunur?

1. Kademe (C Kategorisi) Yönetici Eğitimi’ne kayıt aşamalarının yer aldığı TBF Akademi Ön Başvuru videosu için tıklayınız.

Önemli Belgeler:

Denklik Matrisi’ne ulaşmak için tıklayınız.

Denklik Başvurusu Belgeleri’ne ulaşmak için tıklayınız.

Denklik Başvuru Sayfası’na ulaşmak için tıklayınız.

2019-2020 Eğitim Yılında Uygulanacak Yönetici Eğitim Ücretlerine ulaşmak için tıklayınız.

Yönetici Talimatı’na ulaşmak için tıklayınız.

Notlar:

·       2019-2020 sezonunda denklik ve eğitim yoluyla belge alan yöneticilerin 2020-2021 sezonu vize işlemleri için seminer katılım şartı aranmayacaktır.

·        2020-2021 sezonundan itibaren tüm Sözleşmeli Ligler ve Basketbol Gençler Ligi’nde görev alacak yöneticilerde sözleşme zorunluluğu şartı aranacaktır.

·      Uluslararası Yönetici Semineri Haziran 2021 tarihinde düzenlenmesi planlanmaktadır. Eğitimin tarihi ve yeri ileri bir tarihte duyurulacaktır.

·       Denklik başvuruları sadece 2019-2020 eğitim yılında açılacaktır.

·       TBF Yönetici Eğitimi ile ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)


  • İsim Sponsoru


  • Resmi Sponsorlar

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE