Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Şampiyon Anadolu Efes

28.09.2022


36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 71-62’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanan müsabakayı; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Anadolu Efes 42-23 önde tamamladı. Anadolu Efes’te Ante Zizic 22, Vasilije Micic 16, William Clyburn 14 sayıyla oynarken, Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes 13, Marko Guduric 10 ve Nicholas Calathes 7 sayı kaydetti.
 
36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’e şampiyonluk kupası ve madalyalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. 

Karşılaşmayı 22 sayı, 5 ribaund ve 1 asistle tamamlayarak müsabakanın “En Değerli Oyuncusu” seçilen Ante Zizic’e ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Haluk San sundu.

Fenerbahçe Beko’ya ikincilik şildini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan verirken madalyalarını ise TBF Asbaşkanı Kemal Dinçer ile TBF Yönetim Kurulu Üyesi Lize Karaboğa Kaptan takdim etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Beşok da karşılaşmanın hakemleri Erşan Kartal, Hüseyin Çelik ve Can Mavisu’ya teşekkür plaketi verdi.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE