Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: Karşıyaka

27.05.2024


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2023-2024 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U16Erkekler Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, Karşıyaka şampiyonluğa ulaştı.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Edirne’nin yaptığı U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar, Edirne Mimar Sinan Spor Salonu ve Edirne Yeni Kapalı Spor Salonu’nda oynandı. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’ndaki final maçının ardından Karşıyaka şampiyonluğa ulaşırken, Anadolu Efes ikinci ve Tofaş üçüncü oldu.

 

4. Galatasaray

5. Fenerbahçe

6. Ege Asist

7. Antalya Gelişim Spor B

8. Beşiktaş

U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda Ali Erdem Bircan (Karşıyaka) En Değerli Oyuncu Seçilirken; Yiğit Pınar (Ege Asist), Erdinç Alex Koyun (Karşıyaka), Berk Çatalay (Anadolu Efes), Kerem Çorumlular (Tofaş) Ve Yine Uğur Gül (Antalya Gelişim Spor) en iyi beşte yer aldı.


Turnuvada ayrıca Yiğit Pınar (Ege Asist) sayı, Uğur Gül (Antalya Gelişim Spor) asist, Erkin Kaş (Beşiktaş) ribaund, Berk Çatalay (Anadolu Efes) blok ve Uğur Gül (Antalya Gelişim Spor) top çalma istatistiklerini ilk sırada tamamladı.


U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın fikstürü ile alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE